...

Bucovina MTB Weekend - Țara Dornelor 19-21 Iulie 2024



Pe 19-21 Iulie 2024 revenim în Bucovina, pentru un  Mountain Bike Weekend prin locurile pitorești din Țara Dornelor.

Pe lângă cadrul natural și rural de excepție, Țara Dornelor, ne-a surprins de fiecare dată cu bucate naturale și tradiționale delicioase. Printre obiectivele principale se numără: Parcul Național Călimani, sate pitorești, cariera de sulf, izvoare cu ape minerale, tinoave și poteci tematice, natură și viață sălbatică. 

De data aceasta ni se va alătura și Juniors MTBiking School.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE


LOCAȚIA: Țara Dornelor/Bucovina, jud. Suceava
DATA: 19-21 IULIE 2023
PREȚ: 995 lei/pers
Supliment single 200 lei/pers.

TAXA INCLUDE
 • 3 trasee de mountain biking cu ghid
 • 2 nopți de cazare în cameră dublă la o pensiune ecocertificată
 • mic dejun, prânz  (picnic) și cină din ingrediente locale și naturale
 • Mountain biking tips & tricks
 • Fotografiile realizate în cele două ture

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, mesele nespecificate, băuturile, taxele de intrare la muzee, alte costuri.

Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 650 lei/pers, fiind incluse cele două nopți de cazare, mic dejun și cină.
Copiii de toate vârstele sunt bineveniți, urmând să beneficieze de reduceri, în funcție de vârstă.

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Panaci, Țara Dornelor, jud. Suceava

OBIECTIVE
 • Țara Dornelor
 • Parcul Național Munții Călimani
 • sate și cătune de munte pitorești
 • tinovul Șaru Dornei
 • centrul de vizitare al parcului național
 • natură și viață sălbatică
 • cariera de sulf
 • izvoare cu apă minerală
 • bucate tradiționale din ingrediente de proveniență locală
 • arhitectură tradițională
 • peisaje și panorame
TRASEE
Vom parcurge două trasee principale, existând posbilitatea să formăm două grupe cu care să parcurgem trasee de lungimi și dificultate diferite.

Vineri, cu cei care reușesc să ajungă în timp util, vom face un scurt circuit prin satele din Țara Dornelor, înainte de cină.

Sâmbătă explorăm Parcul Național Călimani, pe un traseu ce ne va duce la vechea explatare de sulf, o locație spectaculoase cu aspect selenar, continuând apoi mai departe spre crestele acestor munți vulcanici. Cu cei mai în formă dintre participanți vom încerca să cucerim vârful Rețițiș, aflat la peste 2000 m altitudine.
Distanță: 30-40 km 700/1000 m dif.nivel

Duminică vom parcurge un traseu printre satele pitorești din Țara Dornelor, vizitând pe traseu poteca tematică din tinovul de la Șaru Dornei și centrul de informare al Parcului National Călimani.
Distanță: 25-30 km 350/500 m dif. nivel


ATENȚIE - traseele și ordinea parcurgerii acestora, pot suferi modificări din varii motive, siguranța și satisfacția participanților fiind pe primul loc!


CAZARE
Vom fi cazați la Pensiunea Ecohunea, o locație certificată de Asociația de Ecoturism din România. Cazarea este inclusă în taxa de participare. Pentru familii există și posibilitatea de camere cu  pat suplimentar. În cazul în care veniți împreună cu familia, contactați-ne pentru detalii.
Există posibilitatea de a beneficia de sauna și ciubărul de la locație.

Supliment single 200 lei/pers.

MASA
Vom servi micul dejun și cina la restaurantul pensiunii, unde vom avea parte de bucate tradiționale din ingrediente de proveniență locală și din gospodăria familiei care gestionează pensiunea. Revenim de fiecare dată cu drag la locația familiei Hunea și putem garanta că masa va fi la superlativ. Prânzul de sâmbătă va fi sub formă de picnic, pe traseu. Duminică, cei care doresc și nu se grăbesc să plece spre casă, pot servi după tură, prânzul la locație (contra-cost).
 
Mese incluse:

Vineri: cina
Sâmbătă: mic dejun, prânz (picnic), cina
Duminică: mic dejun


MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKS



Pentru cei interesați, vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.
Cu cei care sosesc de vineri după-masa, vom avea și o sesiune practică și teoretică în mountain biking, precedată de setarea corectă a bicicletei.


FAMILY TIME



Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 650 lei/pers, fiind incluse cele două nopți de cazare cu mic dejun și cina.
Copiii de toate vârstele sunt bineveniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funție de vârstă.

ECOTURISM și dezvoltare durabilă
Ecoturismul este acea formă de turism care urmărește un impact minim asupra mediului, protejarea patrimoniului cultural și susținerea economică a comunitălilor locale. Bicicleta reprezintă în sine un mijloc prietenos cu mediul înconjurător, având un impact mai redus asupra naturii. Vom descoperii un tărâm de poveste, alături de ghizi locali, buni cunoscători ai locurilor, cu implicarea și susținerea comunității locale. 

Țara Dornelor este recunoscută ca fiind una dintre destinațiile de ecoturism din România, iar pensiunea la care vom sta este membru certificat al Asociației de Ecoturism din România.

Susținem activitatea asociației Țara Dornelor, fiind vechi colaboratori ai acesteia.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar dacă sunt însoțiți de părinți sau aparținători.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea unui avans de 500 lei/pers în termen de 10 zile calendaristice de la înscriere. Înscrierile se închid pe 1 Iulie sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, decât dacă va fi găsit un înlocuitor.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 48 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată, exeptând sumele plătite în avans pentru cazare.
ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • batoane energizante
 • lichide



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...