...

joi, 5 septembrie 2013

Tarniţa la cruce - tur şi retur

     Încadrat la secţiunea Perfect Trail, traseul de faţă este unul dintre cele mai faine care se pot face prin părţile nordice ale ţărişoarei noastre. Este un traseu dus-întors, cu aproape 30 km de urcare continuă până în Tarniţa la Cruce şi apoi cu o coborâre pe măsură.
      Am plecat din Romuli şi am urcat constant pe drumul forestier de pe Valea Strâmba; înainte de a junge în Pasul Pietrii am făcut dreapta; a urmat apoi o urcare mai accentuată şi mai dificilă până pe întinsul Platou al Bătrâna; de aici au urmat porţiuni de fals plat, scurte coborâri şi urcări mai constante cu porţiuni abrupte. Coborârea, deşi cam bolovănoasă pe alocuri, am savurat-o din plin....Pe sub viaduct, în Romuli

Am urcat la un moment dat acompaniaţi de un  bucium

 Urcarea spre Bătrâna.
Cam asta-i treaba cu eroziunea solului. Deşi, teoretic,  accesul cu autovehicule motorizate este interzis, practic... se vede rezultatul

pe BătrânaLa întoarcere ne întâmpină Codruţ, paşnic şi cu chef de joacă

Eroul zilei

Cu gânduri de plecat în Spania, sătul de munţi şi oi...

Raze către Ţibleş

Cam atât, dar ne rămân în mine plaiurile din Rodnei
P.S. tura de acum vreo 3 ani de pe acelaşi traseu aici

2 comentarii:

  1. Fain domnule!
    Indrazneata alegerea de acum 3 ani. Sigur n-au ajuns prea multi drumeti pe TA de pe valea Rebra, pe jos... d-apoi pe doua roti?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam. îndrãzneata, dar cam neinspiratã. N as mai merge a doua orã. As repeta în schimb o altã variantã, mai ciclabilã. De la Tarnita la Cruce as mai continua încã un pic pe creasta si as coborî pe Cormaia.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...