...

marți, 9 octombrie 2018

Tărâmul cerbilor - Bucovina Wild MTB Camp în Țara Dornelor 2018



Pe parcursul a trei zile am explorat ținutul de poveste al Țării Dornelor, la ultima tabără de mtb din sezonul 2018.

Deși inițial am avut mari emoții din cauza prognozelor meteo, care anunțau precipitații abundente, chiar și sub formă de ninsoare, până la urmă cineva a pus o vorbă bună pentru noi și am reușit să explorăm cu succes tărâmul cerbilor. Astfel că, pe parcursul celor trei zile am experimentat trei anotimpuri diferite. Călimanul ne-a primit cu temperaturi nesperat de ridicate, chiar și la peste 2000 de metri, sâmbătă am experimentat o ploaie rece de toamnă, ca apoi să dăm de zăpadă și de un soare cu dinți. Cerbii nu s-au lăsat mai prejos, astfel că în ultima zi a taberei am avut șansa să îi observăm, dar și să auzim boncănitul.

Mulțumim gazdelor de la Popasul Hunea pentru mâncarea delicioasă, preparată aproape exclusiv din surse proprii. Untul și pâinea de casă, tocănița de hribi, tarta de fructe de pădure sau tortul de mere, sunt doar câteva din delicatesele servite. 

De asemenea, mulțumim colaboratorilor noștri locali: Asociația de Ecoturism Țara Dornelor și Parcul Național Călimani, dar și naționali: Asociația de ecoturism din România, precum și partenerilor media Mtb-tours.kerucov.ro și Bikeevents.

Bistritz Bike Shop, Rethink, și Lina au fost și de data asta alături de noi. Le mulțumim!






Nu în ultimul rând, multe mulțumiri participanților care ne-au fost alături (și) de data asta, venind din Bistrița, Reghin, Cluj și Galați.




Vă lăsăm în companiilor imaginilor, pentru a putea simți măcar o parte din ce am experimentat noi:

În prima zi am profitat de prognoza ce se anunța promițătoare, cu un cer perfect și temperaturi acceptabile. Ceea ce am primit ne-a depășit toat așteptările, fiind întâmpinați cu temperaturi ridicate, chiar și la peste 2000 de metri și cu o vizibilitate în atmosferă ce ne-a permis să dăm un tur de orizont admirând unitățile montane și văile înconjurătoare, până departe înspre Făgărași.









































A doua zi nu am scăpat neudați, însă am reușit să valorificăm constructiv situația dată. Astfel că dimineața am exersat tehnici de bază în practicarea ciclismului montan, iar apoi am plecat în explorarea satelor pitorești din Țara Dornelor, vizitând pe parcurs Tinovul de la Șaru Dornei și Centrul de Informare al Parcului Național Călimani.


































Ultima zi a fost una a surprizelor. Deși ne-am trezit într-o ceață densă și rece, specifică dimineților din Depresiunea Dornelor, pe măsură ce urcam,  ceața se disipa, însă era înlocuită de zăpada proaspăt așternută peste noapte. Deși în zonele umbrite a fost destul de rece, soarele a încălzit atmosfera, iar temperatura a fost una mai mult decât acceptabilă pentru pedalat. Și dacă tot am ținut să ne sincronizăm cu boncănitul cerbilor, am reușit să îi și observăm pentru un scurt moment, iar apoi să îi auzim minute în șir de la un frumos punct de belvedere din Munții Bistriței. Coborârea pe single trail de la finalul turei a fost un deliciu, completată apoi de tortul de mere, cum nu am mai savurat din copilărie.






















































(o parte din) Clanul Cerbilor vă salută


În perioada următoare vom posta calendarul evenimentelor pentru sezonul următor, iar la final de octombrie, dacă vreme ne va permite vom încheia sezonul 2018 cu o tură amicală pe plaiurile Bârgăului.
Vor urma și postări ale unor ture de anul ăsta, dar și articole din sfera MTB.

Pentru a rămâne conectați cu noutățile vă puteți abona la newsletterul mtbBN. Ne găsiți și pe pagina  de Facebook

Ieșiți cât mai des în natură. E o toamnă superbă.
Pe curând!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...