...

duminică, 24 martie 2019

MTB SPRING RIDE #2MtbBn vă invită la a doua ediție a MTB SPRING RIDE, o tură amicală pe dealurile din jurul văii Bârgăului în parfum de cireș sălbatic, verde crud și triluri de păsări.


Locaţia: Prundu Bârgăului
Traseu: aprox 25 km cu 500 m dif nivel
Data: 14 Aprilie 2019
Ora: 10.00
Participare gratuită

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.
ATENȚIE: Dacă nu ați mai ieșit înainte pe off-road, s-ar putea să întâmpinați dificultăți și neplăceri!LOCAȚIA
Ne întâlnim în Prundu Bârgăului, locul de start și de finish al turei.

CÂND?
Duminică 14 aprilie 2019, ora 10.00

TRASEUL
Vom parcurge un traseu de aproximativ 25-30 km cu 600-700 m diferență de nivel. Traseul va varia în funcție de condițiile meteo și se va desfășura în mică parte pe asfalt, majoritatea fiind compusă din drumuri de piatră, iarbă și pământ.
Pentru cei care au fost le edițiile precedente, de data asta am ales un traseu ceva mai lejer. Am exclus urcarea pe Valea Blidireasa, urmând să urcăm direct pe Vala Ciorii, trecem pe lângă castel și prin poiana cu cireși sălbatici, coborâm apoi pe Valea Sărata, urcăm din nou spre Ursoaia, ca apoi să o luăm pe curbă de nivel deasupra satului Mijloceni. Coborâm în Joseni, de unde vom continua pe traseul identic cu cel de anul trecut. Urcăm pe valea Muntelui, continuăm până pe culmea dealului Arșița, unde ne vom oprisă admirăm frumoasa panoramă ce se deschide până departe spre Călimani și coborâm apoi în Suseni.


CONDIȚII DE PARTICIPARE
Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere.

ECHIPAMENT RECOMANDAT
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament: cască de protecţie, jachetă impermeabilă, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.

Vezi aici cum a fost la prima ediție a MTB SPRING RIDE.

Din motive ce țin de siguranța participanților și pentru a primii traseul pentru GPS, ultimele detalii și pozele din cadrul evenimentului, recomandăm completarea formularului de înscriere:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...