...

marți, 24 aprilie 2018

MTB Spring Ride 2018


Pe o vreme superbă și un cer complet senin, a avut loc pe plaiurile Bârgăului prima ediție a MTB Spring Ride, un eveniment dedicat primăverii, a verdelui crud și a cireșilor sălbatici. Am străbătut peste 30 de kilometri pe bicicletă, pe drumuri de piatră și pământ și pe poteci abia ghicite, prin păduri și peste culmi unduite, având Călimanii drept reper, dar și crestele munților Rodnei, ivite peste culmea impunătoare a muntelui Heniu.

Am plecat din centrul localității Prundu Bârgăului pentru a  urca pe valea Bilidireasa pe drumul ce trece peste culme în Cușma. Am lăsat în urmă drumul de piatră pentru a pătrunde într-o frumoasă pădure de fagi, pe o potecă ce duce spre dealul lui Tănasă. Drumul este uscat, așa că reușim să ieșim pe biciclete în poiana de deasupra pădurii. 
Ne delectăm cu panorame deosebite asupra crestelor încă înzăpezite ale Călimanilor sau ale munților Rodnei și Țibleș, ivite peste cupolele vulcanice ale munceilor Bârgăului, dar și cu priveliștile ce se deschid spre satele de pe valea Bârgăului. Savurăm apoi câteva coborări rapide urmate de scurte urcări, ca apoi, coborârea finală să ne scoată în drumul  ce urcă de pe valea Ciorii.
 Facem un popas în curtea castelului construit cu multă trudă de olarul  Axy și fratele său. Continuăm pe curbă de nivel spre poiana Proștini, trecând prin livezi frumos îngrijite, dar și prin locuri altă dată locuite, în care natura își revendică încet, dar sigur locul.
Ieșim într-un loc de belvedere ce ne oferă o amplă perspectivă asupra văii inferioare a Bârgăului până înspre Bistrița. O lungă coborâre în viteză ne scoate în Josenii Bârgăului. Realimentăm, pentru că ne așteaptă o nouă urcare pe Valea Muntelui. 
O ultimă urcare ceva mai accentuată ne scoate pe culmea dealului Arșița. Lenevim sub umbra unor mesteceni contemplând locurile pe unde am umblat.
O ultimă coborâre ne duce în Susenii Bârgăului și apoi, pe malul apei ajungem înapoi în Prund.

Și povestea în imagini:







Urcând pe Blidireasa




BIOdiversitate

VF. Miroslava


Hai-hai


DEalul Negru

M. Călimani - Bistriciorul



16+1


spre Heniu și Valea Secu





Castelul 


Cireși sălbatici








crestele vestici ale munților Rodnei




pe Valea Muntelui



Urcare spre dealul Arșiței cu muntele Heniu în spate





În șir indian - și da, e regizată


Mulțumim participanților pentru mobilizare. Pe data viitoare!

Următorul eveniment marca mtbBN în colaborare cu CarpathianDreams va fi sub forma unui Bike & Photo Camp, desfășurat în Pasul Tihuța din Munții Bârgăului, într-o zonă pe care noi o considerăm una dintre cele mai pitorești din țară. Evenimentul ve fi dedicat celor care își doresc să descopere pe două roți și să fotografieze acest tărâm aflat la limita dintre Transilvania și Bucovina. Stay tuned! Vom posta mai multe informații în curând.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...