...

joi, 5 iulie 2018

SUMMER Mountain Bike Camp 16-19 August 2018 Lunca IlveiCarpathianDreams și mtbBn te invită să descoperi un tărâm de poveste în mijlocul Carpaților Orientali, la hotarul dintre Transilvania și Bucovina. Timp de 3 zile vom explora pe poteci si drumuri de iarbă și pământ, spațiul aflat la contactul dintre Munții Bârgăului, Rodnei și Suhard, experimentând peisaje de vis, zone sălbatice, sate arhaice, izvoare cu ape minerale, cătune izolate, tinoave, cupole vulcanice,natură pură...


Tabăra de bază va fi situată în Lunca Ilvei, un sat pitoresc, aflat în Țara Ilvelor.


Locaţia: Lunca Ilvei, jud. Bistrița-Năsăud
Data: 16-19 August 2018
Locuri disponibile: 16 (toate locurile ocupate)

Am pregătit trei categorii diferite de preț. Pachetul 1 costă în cazare la pensiune și toate mesele incluse, Pachetul 2 - loc pentru cort cu acces la toaletă și duș în incinta pensiunii și toate mesele incluse, iar Pachetul 3 - loc pentru cort cu acces la toaletă și duș în incinta pensiunii, masa fiind în regim de self service. Toate pachetele includ restul de servicii oferite.

Nu este inclus transportul până şi de la locaţia de cazare, precum şi eventualele deplasări în zonă.
Pentru cupluri se oferă o reducere de 10%.

Obiective: • sate de munte pitorești: Lunca Ilvei, Șanț, Măgura Ilvei
 • Parcul Național Munții Rodnei
 • tinovul Larion - adăpostește planta insectivoră roua cerului
 • Pasul Grădinița - dintre Transilvania și Bucovina
 • cătunele: Ciosa, Poiana Cătunenilor, Ivăneasa
 • drumuri și poteci de iarbă și pământ
 • arhitectură rurală
 • ocupații tradiționale
 • izvoare cu ape minerale
 • cupole vulcanice
 • păduri sălbatice și pajiși întinse
 • peisaje de vis
Locaţia
Casa Alexandra www.ecolunca.ro - Lunca Ilvei, județul Bistrița-Năsăud

Organizatori
mtbBn și CarpathianDreams - invitat Marcos Prada Rodriguez (ghid mtb - Leon, Spania)

Parteneri

Casa Alexandra, Bistritz Bike Shop, Rethink, Asociația de Ecoturism din România, Lina

Formular înscriereTura se adresează tuturor celor care deţin o bicicletă de munte şi vor să-şi îmbunătăţească sau să își exercite pasiunea de a pedala într-un spaţiu deosebit. Suntem deschiși atât începătorilor, cât și celor cu experiență. Vom discuta aspecte tehnice şi practice legate de practicarea ciclismului montan, iar dacă vor exista diferențe între participanți, și va fi un număr suficient de persoane înscrise, vom alcătui 2 sau 3 grupe diferite pe traseu.

În funcţie de condiţiile atmosferice şi de dinamica grupului sau din varii motive, programul poate suferi modificări !!!

Cui se adresează tura
De la începători la practicanți avansați, sau pur și simplu celor dornici să petreacă un week-end în natură și aer curat, într-un cadru de excepție. Dacă va fi nevoie vom alcătui mai multe grupe valorice, urmând să abordăm trasee cu lungimi și grade de dificultate diferite.

Traseele
Vom parcurge trei trasee, vineri, sâmbătă și duminică, desfăşurate în cea mai mare parte pe drumuri şi poteci de piatră, iarbă, pământ şi drumuri forestiere, cu posibile secţiuni alunecoase şi noroi, şi scurte porţiuni de push-biking (împins bicicleta). Ca și locații, în funcție de lungimea aleasă, vom acoperi zonele adiacente, atingând Pasul Tihuța înspre sud și Pasul Grădinița spre est pe culmile Bârgăului sau Munții Rodnei și Suhard înspre nord. În funcţie de condiţiile meteo şi disponibilitatea participanţilor, traseele vor varia între 20 şi 60 km cu 300-1700 m diferenţă de nivel.

Mountain Bike Tips and tricks

Pentru cei interesați vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, tricku-ri (bunny hop, manual), întreținerea bicicletei, reparații etc. Cu Marcos Prada Rodriguez (Ghid MTB - Leon, Spania)


Ecoturism și dezvoltare durabilăEcoturismul este acea formă de turism care urmărește un impact minim asupra mediului, protejarea patrimoniului cultural și susținerea economică a comunitălilor locale.Bicicleta reprezintă în sine un mijloc prietenos cu mediul înconjurător, având un impact mai redus asupra naturii. Vom descoperii un tărâm de poveste, alături de ghizi locali, buni cunoscători ai locurilor, cu implicare și susținerea comunității locale.


Condiţii de participare
Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi  şi să semneze o declaraţie de participare pe proprie răspundere. Cei care nu au împlinit 18 ani pot veni doar însoțiți de părinți sau un adult.

Înscrierea este confirmată doar după achitarea unui avans în valoare de 250 lei, până la data de 1 august 2018 (Am prelungit înscrierile până pe 5 August)).  Restul se va achita în numerar, la locaţie sau prin transfer bancar cu cel mult 5 zile lucrătoare înainte de data începerii camp-ului. În caz de neparticipare, avansul nu se returnează decât dacă se va găsi un înlocuitor.

Veți primi un mail cu toate detaliile după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, neîntrunirea unui număr de minim 8 participanţi  sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 3 zile înainte de începere. În caz de anulare avansul va fi returnat în totalitate.

Echipament recomandat și obligatoriu
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament pentru turele de bicicletă : cască de protecţie, jachetă şi pantaloni impermeabili, hanorac termic, mănuşi, ochelari de protecţie
Cameră de rezervă şi kit pentru pană.Lăsăm o selecție de imagini cu ceea ce vom vedea și experimenta în cadrul camp-ului:


Un comentariu:

 1. Trasee de MTB frumoase, cazare curată si mancare foarte bună. Am aflat tehnici de MTB ce erau absolut necunoscute pt. mine. Sper sa mai organizati astfel de iesiri.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...