...

sâmbătă, 23 aprilie 2022

Nösnerland - Tură cu bicicleta și degustare de vin - Teaca 30 aprilie




 

Pedalăm prin sate liniștite și pitorești, specifice pentru depresiunea Transilvaniei, gustăm dintr-o plăcintă specifică pentru zona vizitată, iar apoi vizităm via centenară a Casei de vinuri Zaig unde aflăm istoria vinului de pe aceste meleaguri și îl și savurăm, bineînțeles :).


LOCAȚIA: Teaca, jud Bistrița - Năsăud

DATA: 30 aprilie 2022

ORA: 10.00


Locuri disponibile: 10

TAXA INCLUDE
  • ghid autorizat
  • gustare cu plăcintă tradițională 
  • sfaturi în practicarea ciclismului montan
  • asistență tehnică de bază
  • fotografiile realizate pe traseu

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, degustarea de vin la crama Zaig, alte costuri.


OBIECTIVE

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

TRASEU
Vom parcurge un traseu al cărui configurație și distanță va depinde de condițiile meteo prezente și anterioare, pentru a evita zonele posbil noroioase. Varianta propusă va avea aproximativ 35 km, cu 500 m diferență de nivel, fiind în principal pe asfalt, dar și pe drumuri de piatră și pământ. În caz de ploaie vom parcurge un traseu pe asfalt de aproximativ 45 km.

Distanță: 35 - 45 km
Diferență de nivel: aproximativ + 500 m dif nivel
Dificultate: UȘOR - MEDIU
Suprafață: asfalt, drum de piatră, drum de pământ
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)



ATENȚIE - traseele pot suferi modificări din varii motive, siguranța și satisfacția participanților fiind pe primul loc!

PROGRAM

Ne întâlnim sâmbătă 30 aprilie la ora 10.00 în localitatea Teaca (vă vom comunica locația exactă după înscriere). Plecăm în tură spre satele pitorești din împrejurimi. La Ocnița facem o pauză unde vom degusta o plăcintă specifică zonei (pască), proaspăt scoasă din cuptor. Ne continuăm drumul, iar la final vom vizita via veche de 100 ani a Casei de vinuri Zaig, unde vom avea ocazia să degustăm vinurile specifice zonei și să aflăm tradiția multiseculară a cultivării viței de vie pe aceste meleaguri.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea taxei de participare prin transfer bancar până la data de 27 aprilie. Dacă vă înscrieți după această dată este în regulă și achitarea taxei în numerar, la locație. Înscrierile se închid pe data de 28 aprilie sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, însă va putea fi luată în considerare la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă manifestați simptome de gripă sau răceală, vă rugăm să rămâneți acasă. Și în acest caz, taxa de participare va fi valabilă la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă veți fi plasat în carantină pe perioada suprapusă desfășurării turei, și ați achitat taxa de participare, o vom returna în urma unor acte doveditoare.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

Numărul minim de participanți pentru care se va ține tura este de 6 persoane.
ECHIPAMENT NECESAR
  • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
  • cască de protecţie
  • jachetă impermeabilă
  • huse impermeabile pentru încălțăminte
  • mănuşi
  • ochelari de protecţie
  • cameră de rezervă şi kit pentru pană
  • pompă de mână
  • trusă multifuncțională
  • alimente, batoane energizante
  • lichide




Pasca cu brânză și coca cu varză. Le vom testa la localnici. Sunt și mai apetisante și mai gustoase decât arată în poze :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...