...

sâmbătă, 5 octombrie 2019

Plaiurile Bârgăului MTB Weekend 2019


Descoperă drumurile de culme și locurile pitorești ale Munţilor și Văii Bârgăului, în decorul fascinant ale culorilor de toamnă. Vom pedala într-una dintre cele mai pitoreşti zone din ţară, pe lângă gospodării risipite şi prin cătune arhaice uitate de lume, prin poieni întinse pe culmi domoale, străjuite de masive cupole vulcanice şi mărginite în depărtări de crestele semeţe ale munţilor Rodnei şi Călimani.



Formular de înscriere


LOCAȚIA: Prundu Bârgăului/Pasul Tihuța
TRASEE: aprox 30 km cu 700 m dif nivel
DATA: 19 și 20 Octombrie 2019
ORA: 10.00
Locuri disponibile: 7
PREȚ: 150 lei/pers/eveniment sau 80 lei/pers/zi (pentru cei care participă doar o zi)

TAXA INCLUDE
Ghid de turism autorizat
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Sfaturi în fotografia de natură și peisaj
Fotografiile realizate în cele două ture

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.
LOCAȚIA
Prundu Bârgăului și Piatra Fântânele ( Pasul Tihuța). Ordinea parcurgerii traseelor va depinde de condițiile meteo, participanții urmând să fie anunțați cu o zi înainte.

TRASEE
Valea Bârgăului - vom parcurge unul dintre traseele noastre preferate, extrem de jucăuș și antrenant, și care oferă peisaje și cadre naturale de excepție. Fiind desfășurat în mică parte pe asfalt, vom pedala în principal pe drumuri de piatră, iarbă și pământ. Ne vom bucura de ultimele culori ale toamnei, având muntele Heniu în rolul principal. Vom parcurge un circuit în jurul văii Bârgăului, tabloul va fi completat de culori de toamnă, specifice, și condimentat de panoramele ce se deschid spre satele din văi sau crestele din depărtări ori cupolele vulcanice ale munților Bârgăului.
Distanță 30 km/+700 m
Munții Bârgăului - Punctul de plecare și de finish va fi în localitatea Piatra Fântânele din apropierea Pasului Tihuța. De aici vom pedala prin poieni întinse pe culmi domoale, străjuite de masive cupole vulcanice şi mărginite în depărtări de crestele semeţe și încă înzăpezite ale munţilor Rodnei şi Călimani. Fiind una din puținele zone din țară situate la altitudine și locuite permanent, tabloul va fi completat de gospodăriile risipite şi cătunele arhaice, uitate de lume, pe care le vom străbate și care ne vor întoarce în timp...
Distanță 35 km/+800 m


CAZARE
Dacă aveți nevoie de cazare vă recomandăm Pensiunea Pasul Tihuța sau Hotel Castel Dracula, situate în Piatra Fântânele. Pe valea Bârgăului există de asemena multiple opțiuni.

CONDIȚII DE PARTICIPARE
Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea integrală prin transfer bancar a taxei de înscriere. În caz de neparticipare, taxa se va returna doar în cazul în care va fi găsit un înlocuitor.
Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. În caz de reprogramare se va discuta de comun acord.

ECHIPAMENT RECOMANDAT
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament: cască de protecţie, jachetă impermeabilă, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.

Formular de înscriere

















Formular de înscriere

P.S. Dacă nu puteți participa în data respectivă, veți mai avea o șansă weekend-ul următor, pe 27 Octombrie, când împreună cu Tura cu Copaci, vom organiza o tură amicală tot pe Plaiurile Bârgăului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...