...

joi, 26 septembrie 2019

Tărâmul Cerbilor - în imagini


La mijloc de septembrie am pedalat din nou în Țara Dornelor.
Chiar dacă de data asta nu am avut parte de prezența ori mugetul cerbilor, ne-am delectat cu peisaje deosebite, pe o vreme aproape perfectă.
Ne-am cățărat pe crestele Călimanilor la peste 2000 metri, am străbătut pădurile sălbatice ale munților Bistriței de pe ale căror culmi am admirat panorame largi asupra împrejurimilor, ca apoi să ne delectăm, cu mic, cu mare, cu o tură lejeră prin satele pitorești, specifice depresiunii Dornelor, făcând și câte un popas în Tinovul de la Șaru Dornei, ori la Centrul de informare al Parcului Național Călimani.
Și de această dată am fost omeniți cum se cuvine de gazdele de la Popasul Ecohunea, o locație pe care o recomandăm fără reținere  dacă aveți sau vă faceți drum prin zonă. Nu vom uita pâinea de casă, untul și laptele proaspăt, dulceața și tarta de afine, iar amatorii de pește spun că păstrăvul a avut o aromă deosebită.
Țara Dornelor este una dintre destinațiile ecoturistice din România, iar încet se conturează și ca o locație optimă spre a fi descoperită din șaua bicicletei. De la trasee pentru începători, până la ture antrenante, există opțiuni pentru fiecare nivel de experiență. Pe site-ul destinație https://taradornelor.ro/, pe lângă alte activități ce pot fi desfășurate în zonă, se regăsesc și câteva dintre traseele ce pot fi parcurse aici. Pe lângă descrierea detaliată a fiecărui traseu, găsiți și traseele în formate potrivite pentru dispozitevele GPS. Ne bucurăm că am avut și noi un mic aport în conturarea imaginii destinației, prin fotografiile pe care le-am realizate aici.
Cam atât cu vorba. Vă lăsăm în compania imaginilor:

Ziua 1


Ziua 2


Un peisaj care mă duce cu gândul la Munții Stâncoși
In același weekend a avut loc și Volcanic Sky Trail


Cei trei care au cucerit vârful


Welcome to MarsMultumim echipei Asociatiei de Ecoturism Tara Dornelor pentru prezentarea făcută


Ziua 3


Defrisări fotogenice


SiestaZiua 4
Spre Giumalău și RarăuDe la 10 luni la aproape 70 ani, toată trupa vă salută

Ne apropiem încet de final de sezon. Mai avem cam o lună, o lună jumătate de pedalat. Dacă vrei să mai pedalezi sezonul ăsta alături de noi, te așteptăm la un MTB Weekend pe Plaiurile Bârgăului pe 19-20 Octombrie într-o formulă mai restrânsă, iar pe 27 Octombrie,te invităm alături de Tură cu Copaci, la o tură amicală, pe Valea Bârgăului. Detaliile vor urma în curând!

 Ieșiți în natură la pedale cât mai des. Iarna e aproape :D!

Să fie o toamnă cât mai însorită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...