...

luni, 17 iunie 2019

COLIBIȚA Summer MTB Weekend 12-14 iulie 2019



CarpathianDreams și mtbBn te invită să descoperi pe bicicletă împrejurimile lacului Colibița. Zona nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind una dintre principalele atracții din partea de nord a țării. Pe lângă peisajul atractiv, dat de prezența lacului de acumulare, în apele căruia se oglindesc crestele Călimanilor și cupolele munților Bârgăului, zona se pretează a fi explorată îndeosebi pe bicicletă. Există numeroase trasee, pornind de la drumuri forestiere pretabile pentru începători, până la poteci pline de adrenalină ce te poartă până la puncte de belvedere ce deschid panorame largi asupra întregii zone.

Locaţia: Colibița (jud. Bistrița-Năsăud)
Data: 12-14 iulie 2019
Locuri disponibile: 16 (mai sunt 8 locuri libere)

Include



  • 2 nopți de cazare premium (în camere cu pat matrimonial cu baie proprie)
  • acces la piscina acoperită
  • toate mesele (mic dejun, prânz la pachet, cină)
  • 2 trasee de mountain bike cu ghid
  • trasee de drumeție pentru însoțitori
  • sesiuni și cursuri practice și teoretice în practicarea ciclismului montan
  • sesiuni de warm-up și streching
  • reglaj optimal suspensie
  • tricou casual
  • suvenir
  • fotografii

Nu este inclus transportul până şi de la locaţia de cazare, precum şi eventualele deplasări în zonă.
Pentru cupluri și pentru cei care au mai participat la evenimente organizate de noi, se oferă o reducere de 10%. Însoțitorii beneficiază de o reducere de 20 %. Reducerile nu se cumulează! Reducerile se calculează din prețul de bază.


Cei care nu au nevoie de pachetul complet, ce conține cazare și masă, pot să participe la activitățile taberei achitând un tarif de 250 lei/pers. Acesta include toate facilitățile de mai sus, exceptând cazarea, masa și accesul la piscină.

Obiective și puncte de interes:

  • Lacul Colibița
  • Munții Călimani
  • Tăul Zânelor
  • Piatra lui Orban
  • izvoare cu apă minerală
  • cupolele vulcanice ale munților Bârgăului
  • păduri sălbatice și pajiști întinse multicolore
  • peisaje de vis
Tura se adresează tuturor celor care deţin o bicicletă de munte şi vor să-şi îmbunătăţească sau să își exercite pasiunea de a pedala, într-un spaţiu deosebit. Suntem deschiși atât începătorilor, cât și celor cu experiență. Vom discuta aspecte tehnice şi practice legate de practicarea ciclismului montan, iar dacă vor exista diferențe între participanți, vom alcătui 2 grupe diferite, urmând să alegem trasee cu lungimi și grade diferite de dificultate.


Condiţii de participare
Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi  şi să semneze o declaraţie de participare pe proprie răspundere. Cei care nu au împlinit 18 ani pot veni doar însoțiți de părinți sau un adult.
Înscrierea este confirmată doar după achitarea unui avans în valoare de 350 lei, până la data de 4 iulie 2019 (am prelungit înscrierile până duminică , 7 iulie)(atenție, locurile sunt limitate, iar ocuparea lor se face în ordinea achitării avansului).  Restul se va achita în numerar, la locaţie sau prin transfer bancar cu cel mult 5 zile lucrătoare înainte de data începerii camp-ului. În caz de neparticipare, avansul nu se returnează decât dacă se va găsi un înlocuitor.
Veți primi un mail cu toate detaliile după completarea formularului de înscriere.
În caz de vreme nefavorabilă, neîntrunirea unui număr de minim 10 participanţi  sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 3 zile înainte de începere. În caz de anulare avansul va fi returnat în totalitate.


Program:
Vineri 12 iulie. Ne întâlnim la locaţia de cazare după ora 17.00. După cină vom prezenta programul zilelor ce vor urma. Vom pregăti bicicletele și vom discuta aspecte ce țin de setarea optimală a acestora.

Sâmbătă 13 iulie. După micul dejun începem cu o sesiune de încălzire, continuând cu o introducere teoretică și practică în practicarea ciclismului montan. Apoi vom pleca pe traseu, pătrunzând în pădurile sălbatice ale munților Călimani. Vom vizita Tăul Zânelor, un lac natural format în spatele unui val de alunecare și vom admira depresiunea și lacul Colibița din poieni și culmi mai puțin cunoscute.
După tură vom face o sesiune de streching, iar apoi vom avea ca opțiuni o plimbare cu velierul pe lac sau o baie revigorantă. De asemenea, la pensiune ne așteaptă piscina interioară.

Traseul scurt 20-30 km 650-1100 m dif. nivel
Traseul lung 30-40 km 1100-1500 m dif.nivel


Duminică 14 iulie. După micul dejun, pornim pe traseu, urmând să parcurgem un circuit în jurul lacului Colibița. Vom admira lacul și culmile montane înconjurătoare din multiple unghiuri, pedalând în principal pe drumuri forestiere, dar și pe asfalt. Traseul lung va include o buclă suplimentară ce va oferi panorame superbe asupra întregii zone, dar și o urcare strașnică și susținută, urmată apoi de o coborâre tehnică pe măsură.
În jur de ora 15 vom servi masa la pensiune, pentru a avea apoi timp suficient pentru drumul de întoarcere spre casă..

Traseu scurt 25 km cu 850 m dif. de nivel.
Traseu lung 35-45 km 1000-1650 m dif. nivel

În funcţie de condiţiile atmosferice şi de dinamica grupului sau din varii motive, programul, dar și traseele propuse pot suferi modificări !!!


Traseele
Vom parcurge două trasee, sâmbătă și duminică, desfăşurate în cea mai mare parte pe drumuri forestiere, cu posibile secţiuni alunecoase şi noroi, dar și secțiuni cu poteci şi scurte porţiuni de push-biking. Traseele dedicate celor cu experiență vor include și poteci și single-trail-uri antrenante, care vor satisface nevoia acestora de adrenalină. În funcţie de condiţiile meteo şi disponibilitatea participanţilor, traseele vor varia între 20 şi 45 km cu 650-1650 m diferenţă de nivel.




Cazare
Vom fi găzduiți de Pensiunea Izvorul Zânelor, o locație recent amenajată, amplasată în mijlocul naturii, la aproximativ 2 km amonte de lac. Condițiile de cazare sunt la un standard ridicat, iar după ture ne putem bucura de o baie în piscina acoperită. Masa va fi servită în cadrul resturantului pensiunii. În pachet sunt incluse următoarele mese: cina de vineri și sâmbătă seara, mic dejun - sâmbătă și duminică, prânz la pachet - sâmbătă, masa de duminică după masa sub formă de cină. Băuturile nu sunt incluse.



Family time

Pentru că știm cât e de important și din păcate limitat, timpul petrecut alături de familie, ne-am gândit să venim în sprijinul vostru și să oferim posibilitatea de a participa în tabără alături de cei dragi. Alina și Miha, alături de prichindeii Iancu și Ilian de la Pădurea cu Licurici vor fi alături de noi și îi vor însoții pe doritori în traseele de drumeție din zonă. La cerere pot fi disponibile și plimbări cu ambarcațiuni pe lac.




Mountain Bike Tips and tricks
Pentru cei interesați vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, tricku-ri (bunny hop, manual), întreținerea bicicletei, reparații etc. Cu Marcos Prada Rodriguez (Ghid MTB - Leon, Spania)





Ecoturism și dezvoltare durabilă
Ecoturismul este acea formă de turism care urmărește un impact minim asupra mediului, încurajând protejarea patrimoniului cultural și susținerea economică a comunitălilor locale.
Bicicleta reprezintă în sine un mijloc prietenos cu mediul înconjurător, având un impact mai redus asupra naturii. Vom descoperii un tărâm de poveste, alături de ghizi locali, buni cunoscători ai locurilor, cu implicarea și susținerea comunității locale.



Echipament obligatoriu
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament : cască de protecţie, jachetă impermeabilă, mănuşi, ochelari de protecţie
Cameră de rezervă şi kit pentru pană.

Locaţia
Colibița -Bistrița-Bârgăului, jud. Bistrița-Năsăud

Organizatori
mtbBn și CarpathianDreams

Parteneri
Pensiunea Izvorul Zânelor, Bistritz Bike Shop, Rethink, Lina, Pădurea cu Licurici

Lăsăm și câteva imagini realizate în zonă pentru deschiderea apetitului:



























Vin și eu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...