...

joi, 25 aprilie 2019

MTB Spring Weekend - Povestea în imagini

Idilic
Weekendul trecut ni s-a reconfirmat, faptul că prognozele meteo anunță doar vremea probabilă. Totuși, pentru că sâmbătă se anunța vreme mai prielnică, iar duminică ceva mai răcoare și cu șanse de ploaie, am inversat traseele propuse pentru cele două zile. Dacă în prima tură am explorat drumurile de culme ale munților Bârgăului având drept repere crestele înzăpezite ale Călimanilor și munților Rodnei la orizont, duminică ne-am delectat cu verde crud și parfum de pomi înfloriți, în jurul Văii Bârgăului. Vremea a fost mai mult decât îngăduitoare cu noi, având parte de soare cu nori și temperaturi destul de plăcute în ambele zile.

Pe lângă partea efectivă de pedalat și explorat, am ales să includem și câteva vizite inedite, care să ne ajute să avem o experiență mai completă asupra locurilor. Sâmbătă am vizitat două dintre cele mai vechi case, încă locuite din zonă. Prima vizită a fost la o familie aflată într-unul dintre cătunele, probabil, cele mai izolate, dar totodată pitorești din țară. Zona a fost subiectul unor episoade difuzate în cadrul emisiunii Izolați în Romania, și a făcut parte și din proiectul de dotare cu energie solară, al asociației Free Miorița.
Ziua a fost încheiată cu o vizită în superba căsuță, păstrată în starea originală, cu mult drag și dor de tanti Viorica. Surpriza a venit mai apoi, când efortul ne-a fost răsplătiți cu o doină din fluier și de alte reprezentații la diferite instrumente.

Duminică, am încheiat printr-o vizită relaxantă la familia Dan, unde am admirat creațiile pictorului Ioniță Dan, am vizitat grădina cu plante, arbori și arbuști ornamentali și am gustat apoi din produse locale de sezon.

Lăsăm imaginile să vorbească mai mult, mai ales că am făcut o selecție destul de generoasă:

Nu uitați că pe 6-9 iunie ne vedem la prima tabără din acest an, Bike and Photo Camp #3. Aflată deja la a treia ediție,  vom avea tabără de bază în Pasul Tihuța, și vom viza printre altele și traseele străbătute în tura de față, pe drumurile de culme din Munții Bârgăului, însă într-un decor mult mai colorat.

Gata cu vorbăria. Enjoy!







După o iarnă grea, acoperișul căsuței din imagine a cedat




"Păunașul codrilor, spune-mi de cine mi-e dor"

Exceptând mașinile din cadru și acoperișul din tablă roșie, cadrul ar putea fi plasat cu ușurință cu una, două sute de ani în urmă









Iarna pleacă mai târziu de prin părțile, așa că încă am prinsflori care apar cu cel puțin o lună mai devreme prin părțile mai joase

Cel mai fain albastru și cele mai pestrițe galinacee :D

Ziceți voi anul...P.S. Grinda asta-i de la grajd. Căsuța e ceva mai nouă

Ca la muzeu, doar că e vie...










Șase cai, nu doar frumoși, ci superbi de-a dreptul, ne-au însoțit în galop câteva sute de metri. (P.S. Chiar dacă în imagine sunt doar 5, al 6 lea apare puțin mai la urmă)



De data asta am lăsat teleobiectivul acasă, însă nu am rezistat tentației de a cere unul de împrumut de la Răzvan pentru a face câteva cadre cu munții Rodnei

Nu, nu e în Alpi, doar în Carpați :)


Pun acum și imaginile realizate în aceași zonă, la tura de recunoaștere făcută cu două zile înainte, pe o vreme mult mai rece și închisă (încă mai trag, după răceala prinsă în ziua aia):











Iar acum, imagini din ziua 2:


câmp de leurdă


coborâre în cap






comparativ cu săptămâna precedentă, au înflorit și cireșii aflați la altitudini mai ridicate






De la tablouri naturii, trecem la cele din interior


...și o binemeritată răsplată cu produse locale de sezon


prăjitură cu mere....delicioasă


 


 Avem parte de o primăvară minunată, mai ales că acum temperaturile au revenit la normal. Ieșiți în natură cât mai des. Este una dintre cele mai plăcute și prielnice perioade pentru activități în aer liber.

Sărbători liniștite și să ne revedem cu bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...