...

duminică, 24 martie 2019

MTB SPRING WEEKEND #12 zile și 2 trasee de excepție în decorul fascinant al Plaiurilor Bârgăului.
Sâmbătă, 20 aprilie vom explora dealurile pitorești din jurul Văii Bârgăului în parfumul cireșilor sălbatici, iar duminică, ne vom muta pe culmile munceilor Bârgăului pentru a admira decorul specific de primăvară, cu verde crud și crestele încă înzăpezite ale Călimanilor și munților Rodnei.
Pentru o experiență completă, grupul va fi limitat la un număr de 7 participanți.


LOCAȚIA: Prundu Bârgăului/Pasul Tihuța
TRASEE: aprox 30 km cu 700 m dif nivel
DATA: 20 și 21 Aprilie 2019
ORA: 10.00
Locuri disponibile: 7 (4 locuri libere)
PREȚ: 150 lei/pers/eveniment sau 80 lei/pers/zi (pentru cei care participă doar o zi)

TAXA INCLUDE
Ghid de turism autorizat
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Sfaturi în fotografia de natură și peisaj
Fotografiile realizate în cele două ture

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.

LOCAȚIA
Sâmbătă, 20 aprilie ne întâlnim la ora 10.00 în Prundu Bârgăului, locul de start și de finish al turei, iar duminică 21 aprilie, vom pleca pe traseu din Piatra Fântânele/Pasul Tihuța la aceeași oră ca în ziua precedentă.

TRASEE
Sâmbătă 21 Aprilie - Valea Bârgăului - vom parcurge unul dintre traseele noastre preferate, extrem de jucăuș și antrenant, și care oferă peisaje și cadre naturale de excepție. Fiind desfășurat în mică parte pe asfalt, vom pedala în principal pe drumuri de piatră, iarbă și pământ. Atracția principală a turei va fi dată de înflorirea cireșilor sălbatici. Prezenți în zonă în număr extrem de mare face ca versanții ce străjuiesc Valea Bârgăului să fie practic acoperiți de pastelul alb al acestora. Deși perioada și durata de înflorire este dată de condițiile meteo, sperăm să avem noroc și să ne bucurăm de parfumul lor îmbietor. Tabloul va fi completat de verdele crud, specific, și condimentat de panoramele ce se deschid spre satele din văi sau crestele din depărtări ori cupolele vulcanice ale munților Bârgăului.
Distanță 30 km/+700 m

Duminică 21 Aprilie - Munții Bârgăului - ne mutăm mai la "altitudine" pentru a explora una dintre cele mai pitorești zone din țară. Punctul de plecare și de finish va fi în localitatea Piatra Fântânele din apropierea Pasului Tihuța. De aici vom pedala prin poieni întinse pe culmi domoale, străjuite de masive cupole vulcanice şi mărginite în depărtări de crestele semeţe și încă înzăpezite ale munţilor Rodnei şi Călimani. Fiind una din puținele zone din țară situate la altitudine și locuite permanent, tabloul va fi completat de gospodăriile risipite şi cătunele arhaice, uitate de lume, pe care le vom străbate și care ne vor întoarce în timp...
Distanță 35 km/+800 mCAZARE
Dacă aveți nevoie de cazare vă recomandăm Pensiunea Pasul Tihuța sau Hotel Castel Dracula, situate în Piatra Fântânele, locul de plecare și de sosire pentru tura din cea de a doua zi.

CONDIȚII DE PARTICIPARE
Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea integrală prin transfer bancar a taxei de înscriere. În caz de neparticipare, taxa se va returna doar în cazul în care va fi găsit un înlocuitor.
Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. În caz de reprogramare se va discuta de comun acord.

ECHIPAMENT RECOMANDAT
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament: cască de protecţie, jachetă impermeabilă, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.Câteva imagini cu locurile pe care le vom vizita:

 Sâmbătă 20.04. - Valea Bârgăului


Duminică 21.04. - Munții Bârgăului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...