...

marți, 19 mai 2015

Cu bicicleta prin împrejurimile Bistriţei

Undeva la mijloc de aprilie am început oficial turele din noul sezon, având ca obiective două rezervaţii naturale localizate în apropiere de Bistriţa.

Pentru prima tură am ales ca destinaţie Pădurea din Şes, o reminiscenţă a vechilor păduri de stejar din zonă, situată la aproximativ 10 km sud de Bistriţa. Rezervaţia a fost constituită pentru exemplarele de lalea pestriţă, o plantă rară, care poate fi întalnită în doar câteva locaţii din ţară.
Ca şi traseu, am ales o variantă lejeră, de dezmorţire, pe ruta Bistriţa-Jelna-Orheiu Bistriţei-Pădurea din Şes-Buduş-Budacu de Jos-Bistriţa.

Stejarul secular din Orheiu Bistriţei

prin Pădurea din Şes


Laleaua Pestriţă (Fritillaria Meleagris)


Satul Buduş în lumină de seară

Apoi am pedalat spre masivul de sare de la Sărăţel, o locaţie cu depozite de sare la zi, care nouă ne place tare mult, mai ales pentru faptul că ne duce cu gândul la litoral, la mare, la Deltă, la Soare...

De data asta am ales un traseu ceva mai antrenant, urcând pe asfalt pe valea Budacului pentru a continua apoi pe culmea dintre văile Budacului şi Bistriţei până în apropiere de Sărata. Pentru a ajunge la masivul de sare am trecut prin apa râului Şieu, iar la întoarcere am optat pentru drumul ce trece prin satele Monariu şi Budacu de Jos.

Panoramă: Bistriţa şi munţii Rodnei şi Bârgău

Pe drumuri de culme

Urmează o tură de început de mai pe dealurile Bârgăului, iar apoi o plimbare pe plaiurile Bucovinei, prin satele din Ţara Dornelor.
Pe curând !


Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...