...

luni, 20 mai 2024

Verde de Mai 2024  Încheiem seria turelor de primăvară cu o incursiune pe una dintre cele mai pitorești culmi din Munții Bârgăului. Vom avea parte de drumuri de culme ce ne vor deschide perspective spectaculoase spre crestele munților Rodnei și Călimani, la o tură la care efortul va fi răsplătit din plin, atât prin peisaje, cât și prin coborârile cu mult "flow".

DATA: Duminică, 26 Mai 2024

LOCAȚIA Leșu, jud. Bistrița-Năsăud
ORA: 10.00
PREȚ: 130 lei/pers


TAXA INCLUDE
Organizarea turei și ghidaj cu ghid autorizat (național și montan)
Asistență tehnică de bază
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Fotografiile din turăCUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci, şi practică ciclismul montan relativ constant.

LOCAȚIA
Vom pedala pe valea Leșului și pe una dintre cele mai pitorești culmi din Munții Bârgăului.

TRASEU

Distanță: aproximativ 35-45 km
Diferență de nivel + 800/ -800 m dif nivel
Dificultate: MEDIU
Suprafață: drum pietruit, drum de pământ, asfalt
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Vom face un traseu de dificultate medie, de aproximativ 35 km si 800 m dif de nivel. Vom avea parte de urcări lejere pe asfat, urmate de urcări mai susținute pe drumuri de piatră și pământ, succedate de o frumoasă și lungă coborâre vălurită pe drumuri de culme, până înapoi la locul de start.
Vom parcurge și secțiuni mai tehnice sau urcări/coborâri abrupte, astfel că este nevoie de o condiție fizică decentă și abilități tehnice adecvate. Desigur, secțiunile mai dificile pot fi parcurse și la pas, iar o bicicletă electrică poate fi un avantaj în gestionarea traseului.CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar însoțiți de părinți și să aibă minim 14 ani împliniți.
Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • suprapantaloni impermeabili
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...