...

luni, 19 iulie 2021

Pedale, cireșe și căpșuni

 


Cum ar fi să pedalezi prin locuri faine, iar apoi să fi răsplătit cu fructe de sezon și un picnic delicios, specific pentru gatronomia locală.

Le-am experimentat de curând în două locații renumite pentru fructele cultivate aici.

Cireșoaia este o localitate cunoscută îndeosebi pentru livezile de cireși. În același timp zona este potrivită pentru a fi explorată pe bicicletă. 

Am descoperit dealuri și culmi pitorești, sate liniștite, păduri răcoroase și sălbatice, locuri încărcate de istorie, iar la fnal am fost răsplătiți după efortul depus de oameni gospodari și ospitalieri, cu cireșe pe săturate și un picnic din gastronomia locală, specific pentru comunitatea maghiară din Cireșoaia.

Apoi, ne-am mutat mai la altitudine, pentru un weekend de vis pe culmile pitorești ale munților Bârgăului. De data aceasta atracția pricipală a fost dată de căpșunii care, aici în Pasul Tihuța se pare că întrunesc condiții optime, chiar dacă perioada de coacere este cu o lună mai târziu decât în mod normal. 

Las mai bine imaginile să vorbească:

P.S. Pe 19-22 August , în luna vacanțelor, ne revedem pe terenul nostru de joacă, la Colibița, pentru un weekend prelungit, pe traseele din împrejurimile lacului de la poalele Călimanilor. https://www.mtbbn.ro/p/colibita-mountain-bike-holiday.html

Țara Cireșelor

















La Căpșuni Mountain Bike Weekend
editia #3
































Pe curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...