...

sâmbătă, 25 august 2018

Bucovina Wild Mountain Bike Camp - Tara Dornelor 27-30 septembrie 2018La sfârșit de septembrie, la început de toamnă, vom explora tărâmul sălbatic al cerbilor. Bucovina nu mai are nevoie de nici o prezentare. Timp de 4 zile ne vom delecta ochii și simțurile cutreierând satele pitorești cu arhitectură tradițională din Țara Dornelor, pădurile sălbatice ce freamătă de mugetul cerbilor și culmile  semețe și enigmatice ale Călimanilor, Giumalăului și ai munților Bistriței.

Tabăra de bază va fi situată înt-un sat din Țara Dornelor, una dintre destinațiile de ecoturism consacrate din România.


Locaţia: Panaci - Țara Dornelor
Data: 27-30 septembrie 2018
Locuri disponibile: 20
Include
 • 3 nopți de cazare (în camere duble cu baie proprie)
 • toate mesele (mic dejun, prânz la pachet - sandviș, cină) din ingrediente naturale provenite din gospodăria gazdei
 • 3 trasee de 20-60 km în Țara Dornelor - vineri, sâmbătă și duminică
 • sesiuni și cursuri practice și teoretice în practicarea ciclismului montan
 • tricou
 • fotografii
 • suvenir
Nu este inclus transportul până şi de la locaţia de cazare, precum şi eventualele deplasări în zonă.
Pentru cupluri (ambii parteneri pedalează), cât și pentru cei care au mai participat la camp-urile noastre se oferă 10 % reducere. (reducerile nu se cumulează).
Petru cei care doresc să participe la activitățile camp-ului, dar nu optează pentru pachetul complet, ce conține cazare și masă, prețul este de 250 lei/persoană.

Obiective:
 • satele și cătunele de munte pitorești din Țara Dornelor
 • Parcul Național Munții Călimani
 • mountain bike tips and tricks
 • culmile munților Giumalău și Bistriței
 • tinovul Șaru Dornei
 • drumuri și poteci de iarbă și pământ
 • arhitectură rurală
 • ocupații tradiționale
 • izvoare cu ape minerale
 • păduri sălbatice și pajiși întinse
 • peisaje de vis
 • mâncare tradițională din ingrediente naturale de proveniență locală
Locaţia
Pensiunea EcoHunea- Panaci, jud. Suceava - locul în care ne vom delecta cu bucate alese pregătite din ingrediente naturale din gospodăria proprie.

Organizatori
mtbBn și CarpathianDreams - prin Călin Gabor (ghid și fotograf) și Marcos Prada Rodriguez (ghid mtb - Leon, Spania)

Parteneri și colaboratori

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, Bistritz Bike Shop, Rethink, Asociația de Ecoturism din România, Lina

Parteneri media
Bikeevents.ro
Mtb-tours.kerucov.ro

Formular înscriere


Cui se adresează tura
De la începători la practicanți avansați, sau pur și simplu celor dornici să petreacă un week-end în natură și aer curat, într-un cadru de excepție. Dacă va fi nevoie vom alcătui mai multe grupe valorice, urmând să abordăm trasee cu lungimi și grade de dificultate diferite.

Traseele

Vom parcurge trei trasee, vineri, sâmbătă și duminică. În funcţie de condiţiile meteo şi disponibilitatea participanţilor, traseele vor varia între 20 şi 60 km cu 250-1700 m diferenţă de nivel, iar dacă va fi un număr suficient de doritori vom face minim două grupe, urmând să se parcurgă un traseu scurt și mai ușor și unul mai lung și mai dificil. În mare, traseele scurte se vor desfășura pe drumuri forestiere sau de țară pietruite, dar și șosele și drumuri comunale asfaltate, cu posibile secțiuni de mers pe lângă bicicletă, atât în urcare cât și în coborâre, însă per general nu vor avea o dificutate ridicată. Traseele lungi se vor desfășura pe drumuri forestiere şi poteci de piatră, iarbă, pământ, cu mai puține porțiuni asfaltate, cu posibile secţiuni alunecoase şi noroi, şi porţiuni de push-biking (împins bicicleta). Traseele se vor desfășura în bazinul Depresiunii Dornelor atingând culmi principale sau secundare și văi ale munților Călimani, Giumalău și Bistriței.

Mountain Bike Tips and tricks

În cadrul camp-ului vor exista mai multe sesiuni, atât practice, cât și teoretice ce țin de practicarea ciclismului montan. Vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, trick-uri (bunny hop, manual), întreținerea bicicletei, reparații, încălzire, streching, antrenament etc. Cu Marcos Prada Rodriguez (Ghid MTB - Leon, Spania)

Ecoturism și dezvoltare durabilă

Ecoturismul este acea formă de turism care urmărește un impact minim asupra mediului, protejarea patrimoniului cultural și susținerea economică a comunitălilor locale. Bicicleta reprezintă în sine un mijloc prietenos cu mediul înconjurător, având un impact mai redus asupra naturii. Vom descoperii un tărâm de poveste, alături de ghizi locali, buni cunoscători ai locurilor, cu implicarea și susținerea comunității locale. 

Țara Dornelor este recunoscută ca fiind una dintre destinațiile de ecoturism din România.

Condiţii de participare

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi  şi să semneze o declaraţie de participare pe proprie răspundere. Cei care nu au împlinit 18 ani pot veni doar însoțiți de părinți sau un adult.

Înscrierea este confirmată doar după achitarea unui avans în valoare de 250 lei, până la data de 20 septembrie 2018. Restul de plată se va achita în numerar, la locaţie sau prin transfer bancar cu cel mult 5 zile lucrătoare înainte de data începerii camp-ului. Atenție - locurile sunt limitate, iar înscrierea este confirmată doar după achitarea avansului.

În caz de neparticipare, avansul nu se returnează decât dacă se va găsi un înlocuitor sau dacă anunțați acest lucru până cel târziu la data de 16 septembrie. Dacă ne anunțați după această dată nu vom returna avansul, însă vom păstra 50 % din valoarea avansului în cazul în care veți participa la unul dintre evenimentele viitoare.

Veți primi un mail cu toate detaliile după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, neîntrunirea unui număr de minim 10 participanţi  sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 3 zile înainte de începere. În caz de anulare avansul va fi returnat în totalitate.

Echipament recomandat

Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament pentru turele de bicicletă: cască de protecţie, jachetă şi pantaloni impermeabili, hanorac termic, mănuşi, ochelari de protecţie, frontală.
Cameră de rezervă şi kit pentru pană.

Pentru orice alte alte detalii sau informații ne puteți contacta la numarul de telefon 0742823193 (Călin) sau pe email la adresa calingabor3@gmail.com. 

Poți să vezi cum a fost la camp-urile anterioare Bike and Photo Camp si Summer MTB Camp.Lăsăm o selecție de imagini cu ceea ce vom vedea și experimenta în cadrul camp-ului:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...