...

miercuri, 20 iunie 2018

Cu bicicleta prin Țara Branului


Sfârșitul lunii mai ne-a prins prin ținuturi de poveste, la poalele munților Bucegi și Piatra Craiului. Culoarul Rucăr-Bran oferă probabil unele dintre cele mai spectaculoase și interesante trasee ce pot fi parcurse pe bicicletă, din România.

Prima tură, deși scurtă a fost extrem de intensă. Am urcat din Bran prin Valea Porții până în culmea Balaban, pe care am coborât apoi pe un drum de care până înapoi în Bran. Deși furtuna s-a dezlănțuit pe crestele Bucegilor aflate în apropiere am scăpat doar cu câțiva stropi. Las traseul de pe Strava și apoi câteva imagini luate atât cu aparatul foto cât și cu telefonul:





Bucegii

Spre schitul Bran

Gospodării tipice pentru culoarul Rucăr-Bran

Pe culmea Balaban


 


O adevărată grădină botanică

Bucegii sub duș


Single Trail



A două tură, ceva mai serioasă, am făcut-o la poalele masivului Piatra Craiului fiind suprapusă în cea mai mare parte peste traseul marcat cu numărul 4 pe direcția Bran-Zărnești-Prăpăstiile Zărneștilor-La Table-Șaua Joaca-Peștera-Măgura-Moieciu de Jos-Bran. Traseul a avut practic de toate - peisaje impresionante, singele trail-uri și drumuri de iarbă și pământ antrenante, drumuri forestiere ce străbat chei spectaculoase, zone și păduri sălbatice, sate de munte cu viață rurală specifică. Mai multe informații despre traseele marcate din zonă găsiți pe site-ul parcului http://www.pcrai.ro/lang-ro/8/Vizitarea/trasee_de_bicicleta-71.html
Traseul pe strava:



Și câteva imagini, realizate doar cu telefonul de data asta:




Munții Piatra Craiului, în toată splendoarea







Relaxare




P.S. Bonus - o panoramă a Brașovului realizată de pe Tâmpa, în urma unei ture superbe, cu urcare din Scheii Brașovului pe la Pietrele lui Solomon până în Poiana Brașov, urmată de o coborâre antrenantă prin Valea cu Apă și poteca marcată cu bandă albastră până înapoi în Brașov.



Pe curând! Urmează o postare cu o tură de pe Colinele Transilvaniei, pe traseele amenajate ce leagă bisericile forticate de la Viscri, Criț, Bunești.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...