...

Nösnerland Bike Ride & Bird watching
 Tura a fost reprogramată pentru duminică,  23 aprilie 2023!!!

Întâmpinăm primăvara cu o tură prin ținutul sașilor nord-transilvăneni, având ca principal obiectiv lacurile din zona Teaca, bogate în diverse specii de păsări, dar și satele pitorești, specifice pentru zona de "câmpie" din depresiunea Transilvaniei. Pe traseu vom poposi și la un restaurant aflat pe malul unuia dintre lacurile din zonă, unde vom servi prânzul.

DATA: 8 Aprilie 23 Aprilie 2023
LOCAȚIA Teaca, jud. Bistrița-Năsăud
ORA: 10.00
PREȚ: 130 lei/pers

TAXA INCLUDE
Organizarea turei și ghidaj cu ghid autorizat (național și montan)
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Fotografiile din tură
CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.

LOCAȚIA
Vom pedala în nordul depresiunii Transilvaniei, în ținutul sașilor nord-transilvăneni (Nösnerland).
Principala atracție va fi dată de lacurile din zonă, bogate în numeroase specii de păsări, dar și satele și culmile pitorești.
Este posibil să modificăm locația de întâlnire, în funcție de traseul ales, însă va fi tot în apropiere. Vom comunica participanților locația exactă, după înscriere.


TRASEU

Vom face un traseu de dificultate ușoară spre medie, de 35-45 km si 350-500 m dif de nivel.
Traseul final va fi ales în funcție de condițiile meteo, astfel încât să evităm posibilele secțiuni cu noroi. Dacă condițiile vor fi favorabile vom parcurge și porțiuni off-road, iar dacă nu, vom rămâne doar pe asfalt și drumuri pietruite.
Pe traseu vom opri și la un restaurant aflat pe malul unuia dintre lacurile din zonă, pentru a servi masa (neinclusă în taxa de participare).
Nu vom avea parte de secțiuni tehnice sau urcări/coborâri abrupte, însă este nevoie de o condiție fizică decentă sau de o bicicletă electrică pentru a putea gestiona traseul.

Nivel fizic minim necesar: 3 sau E-Bike
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)


CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar însoțiți de părinți și să aibă minim 14 ani împliniți.
Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide
 • OPȚIONAL - binoclu (pentru observarea păsărilor)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...