...

sâmbătă, 17 octombrie 2020

Cum a fost la MTB Tehnic Weekend


În primul weekend din octombrie am organizat prima tabără dedicată exclusiv sesiunilor practice și teoretice de tehnică în practicarea mountain biking-ului.

După cum spuneam în postările anterioare, la fel ca în oricare alt sport și practicarea ciclismului montan se poate aborda din punct de vedere metodic.


L-am avut alături de noi pe Cristi, un om dedicat și pasionat, care ne-a împărtășit din experiența acumulată de-a lungul timpului, dar și din cunoștiințele dobândite în urma unor cursuri specializate susținute la asociațiile de profil din Austria.

Pentru că și școala începe din clasa întâi, în prima zi am făcut și noi o inițiere în tehnicile de bază, de la mic la mare, cu noțiuni pe care le considerăm necesare și celor cu experiență.   

A doua zi am trecut la un nivel superior și am abordat sistematic pașii necesari învățării tehnicii de depășire a obstacolelor prin bunny-hop, o tehnică esențială în teren.

Mulțumim Parohiei Ortodoxe Susenii Bârgăului pentru spațiul pus cu generozitate la dispoziție și pentru amenajarea suprafeței, astfel că am avut parte de condiții ideale pentru exersare.

Mulțumim participanților pentru prezență (mai ales că unii au venit de la mulți kilometri) și felicitări pentru perseverență și conștiinciozitate.

Ne revedem la edițiile următoare, iar pentu cei care își doresc lecții private, există și această opțiune pentru toate nivelurile de experiență.


ZIUA I






Nu-l supărați pe Nicușor :)



După ce a făcut pană, Nicușor a schimbat 4 biciclete, de la bike de trial de 20 inch, la full suspension de trail, până la hardtail de carbon

Manual machine

O binemeritată recompensă după efortul depus

ZIUA II










"Manual"
Merge și cu bmx

Decor rural


1
2
3
4
5
6

Până la urmă, recordul zilei a fost de 60 cm, maximul permis de materialul didactic :D. Noi învățăceii, mai avem de exersat ceva vreme ca să ajungem până acolo, dar nu ne lăsăm...


O toamnă cât mai faină și însorită tuturor!

Să ne revedem cu bine!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...