...

luni, 15 octombrie 2018

MTB October RIDE - Plaiurile Bârgăului 28 octombrie 2018


MtbBn vă invită la o tură amicală, la final de sezon, pe dealurile din jurul văii Bârgăului, în decorul specific al culorilor de toamnă.

Locaţia: Prundu Bârgăului
Traseu: aprox. 30 km cu 750 m dif nivel
Data: 28 Octombrie 2018
Durata: 09.30-15.00
Participare gratuită

Formular de înscriere






UPDATE! La terminarea turei, cu cei care vor dori, vom opri în curtea Atelierului de pâine tradițională din Bistrița-Bârgăului, unde gazdele ne vor aștepta cu bucate locale și tradiționale - pâine de casă, plăcinte, cozonac, slănină, brânză de capră și de oaie, sarmale, țuică, vișinată...Suport - 20 lei/persoană.


Cui se adresează tura
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.
Atenție: Nu este un traseu recomandat pentru începători!!!

Locația
Ne întâlnim în Prundu Bârgăului, locul de start și de finish al turei, în parcarea din centrul localității, lângă noul parc (la intersecția cu drumul ce duce spre Bistrița-Bârgăului)

Când
ora 09.30 - Duminică 28 octombrie

Traseul
Vom parcurge un traseu de aproximativ 30 km cu 600-700 m diferență de nivel. Traseul va varia în funcție de condițiile meteo și se va desfășura în mică parte pe asfalt, majoritatea fiind compusă din drumuri și poteci de piatră, iarbă și pământ.

Atenție. Traseul nu este recomandat începătorilor, îndeosebi în condții de vreme umedă. Vor exista posibile porțiuni de mers pe lângă bicicletă, atât în urcare, cât și în coborâre!!!

Plecăm din centrul localității Prundu Bârgăului pe asfalt spre Bistrița-Bârgăului, facem dreapta pe valea Blidireasa, unde ne așteaptă o urcare de 6 km cu 400 m diferență de nivel, pe drum asfaltat în prima parte și forestier în a doua jumătate. Din pas facem dreapta printr-o frumoasă pădure de fagi, de unde ieșim apoi pe culmea Dealului lui Tănase. De aici, de la 1000 de m altitudine, putem admira satele de pe valea Bârgăului și cupolele vulcanice ale munților Bârgăului - Heniu, Miroslava, Căsaru, dar și crestele munților Rodnei, Țibleș și Călimani, până departe înspre depresiunea Transilvaniei. După câteva urcări și coborări succesive scurte, drumul de pământ se transformă într-o potecă ce ne va scoate după o coborâre abruptă, de câteva sute de metri, în Poiana Dajidu, de unde avem parte de o deschidere largă cu peisaje deosebite. După o coborâre cu mult flow pe un drum înierbat continuăm cu atenție pe un drum pietruit ce ne va duce până în Josenii Bârgăului. Aici, cine simte că a pedalat suficient poate încheia tura urmând să pedaleze pe asfalt până în Prundu Bârgăului sau poate continua cu noi. Vom urca pe valea Muntelui ce pleaca din Mijlocenii Bârgăului spre poalele vârfului Heniu Mic, vale ce o vom părăsi la un moment dat spre dreapta, pentru a ieși pe culmea dealului Arșița. De aici vom admira de pe versantul opus, traseul parcurs anterior, înteaga vale a Bârgăului, până înspre Bistrița spre vest sau munții Călimanispre est. O coborâre scurtă pe drum pietruit ne va scoate în Susenii Bârgăului, de unde vom continua pe malul apei până în Prund. La finalul turei, vom opri la Atelierul de pâine tradițională, unde vom servi din bucatele tradiționale și locale pregătite de gazde.


Condiţii de participare
Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere.

Din motive ce țin de siguranță și pentru a rămâne la curent cu noutățile vă recomandăm completarea formularului de înscriere.


Echipament recomandat
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament: cască de protecţie, jachetă impermeabilă și echipament potrivit condițiilor atmosferice, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...