...

joi, 23 august 2018

SUMMER MTB CAMP - Lunca Ilvei - 2018 - povestea în imagini



Oameni faini, soare, voie bună, vreme perfectă, mâncare delicioasă, verde, cer senin, fân prospăt cosit, flori, pajiști, cântec de greieri, păduri răcoroase, rezervații naturale, dimineți răcoroase, sate și cătune arhaice, culmi și creste montane - câteva dintre atributele celor 4 zile petrecute la Lunca Ilvei în cadrul SUMMER Mountain Bike Camp organizat de mtbBN.ro și CarpathianDreams.

Mulțumim gazdelor de la Casa Alexandra care ne-au răsfățat cu bucate alesese pregătite din ingrediente locale și ecologice, Bikeevents pentru publicarea evenimentului, Bistritz Bike Shop pentru produsele pregătite pentru participanți, Asociația de Ecoturism din România pentru materiale oferite, Rethink pentru imprimarea tricourilor, Lina pentru bijuteriile oferite fetelor.

Un mare Mulțumesc merge către participanți, fără de care acest eveniment nu ar fi avut loc. La ediția de anul ăsta au răspuns afirmativ prieteni vechi și noi din Bistrița, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Reghin, Sibiu, Brașov, Cluj, București, Valencia.

Marcos a pregătit un scurt filmuleț, iar apoi vă las în compania imaginilor, alături de o scurtă descriere:





Dacă în prima zi, seara am întâmpinat participanții și am prezentat programul pentru zilele următoare, a doua zi de dimineață am început cu setarea optimă a bicicletei și cu exerciții de îmbunătățire a echilibrului.








Irina a câștigat proba de trackstand - sau de menținere statică a echilibrului 

Apoi am plecat în tură. Pe traseu ne-am oprit pentru o sesiune în care am testat situații de urcare și coborâre a pantelor abrupte:








Subiectul de atracție al zilei a fost reprezentat de creasta munților Rodnei, admirată de învățăcei, cucerită de cei mai temerari:





Seara s-a încheiat cu o binemeritată cină, ca toate celelalte seri de altfel. Nu pun imagini cu tot meniul că s-ar putea să vă fac poftă și să dați iama la frigider :).



A doua zi am început cu o scurtă introducere legată de setarea optimală a suspensiilor. Apoi ne-am distrat pe un traseu special amenajat, menit să îmbunătățească tehnica necesară depășirii obstacolelor și provocărilor întâlnite în teren:








Punctul culminat al zilei, dar și al camp-ului a fost dat de parcurgerea pe bicicletă a culmilor munceilor Bârgăului. Peisajul a fost de vis, iar vremea a ținut și de data asta cu noi:














Ultima zi a fost puțin mai scurtă decât precedentele. Asfel că duminică am vizitat tinovul Crovul lui Larion, aflat în Pasul Grădinița. Aici am admirat o vegetație și un ecosistem specific mlaștinilor oligotrofe, în centrul atenției fiind roua cerului, una dintre puținele plante insectivore din flora României. Pe traseu am trecut peste și pe sub calea ferată construită în anii 30, ce face legătura între Transilvania și Bucovina.














Profit de ocazie pentru a vă face o invitație la următorul nostru camp, ce va avea loc în Bucovina, pe tărâmul cerbilor pe 27-30 septembrie. Timp de 3 zile ne vom delecta ochii și simțurile cutreierând în perioada boncănitului cerbilor - satele pitorești și peisajele idilice din Țara Dornelor, pădurile sălbatice și culmile munților Călimani, Bistriței și Giumalău.

Mai multe detalii  vor fi postate în curând pe FB și pe mtbBN.
Pentru a rămâne la curent cu noutățile te poți abona și la newsletter-ul nostru https://goo.gl/yJsn2d



Bucurați-vă de bicicletă și ieșiți la pedalat ori de câte ori aveți ocazia. Potecile sunt uscate, iar temperaturile devin mai suportabile și mai plăcute. Cu fiecare zi care trece, iarna e din ce în ce mai aproape...

Pe curând!

2 comentarii:

  1. Summer mtb camp Lunca Ilvei sau "cum te faci biciclist în 3 zile"! Mi-a venit ca o mănușă la 3 săptămâni după ce mi-am cumpărat bicicleta! Am vrut, am putut, am făcut și mi-a plăcut grozav! Aș repeta oricând!

    RăspundețiȘtergere
  2. O experienta MTB extraordinara pentru mine, Cazare curata, masa f. buna.
    Sfaturi tehnice competente.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...