...

duminică, 17 iunie 2018

Bike & Photo Camp Pasul Tihuța 2018 - Povestea în imagini




În al doilea sfârșit de săptămână al lunii iunie am organizat în Pasul Tihuța un Bike & Photo Camp, o variantă îmbunătățită a Turei foto de anul trecut din mai.

 De data asta ni s-a alăturat și Marcos, astfel că, pe lângă partea dedicată fotografiei și turelor pe bicicletă, am adăugat și sesiuni de tips & tricks în practicarea mountain biking-ului.

Mulțumim gazdelor de la Pensiunea Pasul Tihuța care ne-au răsfățat cu bucate alese, Freerider.ro și Bikeevents pentru publicarea evenimentului, Bistritz Bike Shop pentru pachetele generoase pregătite pentru participanți, Rethink pentru imprimarea tricourilor, Lina pentru bijuteriile oferite și pentru limonada revigorantă cu care ne aștepta după ture și nu în ultimul rând participanților, care au străbătut sute de kilometri pentru a ni se alătura.

Pentru început puteți viziona un video realizat de Marcos:




Următorul eveniment  - Summer Bike Camp - va avea loc undeva la mijloc de august într-o locație inedită din mijlocul Carpaților Orientali, iar la sfârșit de septembrie vom explora ținuturile sălbatice ale Bucovinei în timpul boncănitului cerbilor.




Dar să revenim la camp-ul din Pasul Tihuța.
Ne-am adunat vineri după-masa când am făcut și o scurtă plimbare până la mănăstirea Piatra Fântânele, de unde am admirat întreaga zonă. Apusul ne-a prins la pensiune:









Tricoul oferit din partea casei și produsele pregătite cu generozitate de Bistritz Bike Shop


Sâmbătă am început ziua în liniștea dimineții,  întreruptă doar de triluri de păsări ce anunțau venirea zorilor. Iar peste Depresiunea Dornelor am admirat cețurile ce se formează aici cu regularitate. Asemenea momente, extrem de ofertante din punct de vedere fotografic, merită trăite și experimentate ca atare, nu neapărant doar prin prisma aparatului de fotografiat. Vă invit să faceți efortul ăsta din când în când. Veți descoperi un Univers fascinant:









De data asta ne-am sincronizat cu perioada de înflorire a bulbucilor de munte ( trollius europaeus), o plantă cu statut de specie protejată:




Apoi, după un mic-dejun copios începe distracția. Înainte de a pleca în descoperirea zonei pe bicicletă, ne-am jucat cu exerciții specifice, de îmbunătățire a echilibrului sau de tehnici de depășire a posibilelor obstacole ce pot să apară în teren.








Am organizat și o mini competiție de testare a echilibrului. Căștigător a fost cel care și-a putut păstra echilibrul mai mult timp.




Și am plecat să descoperim un paradis prea puțin cunoscut.











Proba de uphill a fost câștigată pe o bicicletă electrică artizanală :)

Un peisaj rămas aproape neschimbat probabil de sute de ani. Cât timp va mai rămâne însă așa..


Câmp de panseluțe





Ciosa. Centrul satului...


Duminică se anunțau averse după amiază și drumul participanților spre casă destul de lung, așa că am decis să facem o tură mai rapidă în jurul lacului Colibița:







Whirlpool


Urmează noi camp-uri în perioadă următoare - Summer Bike Camp undeva pe la mijloc de August într-o locație inedită, iar apoi Bucovina Bike Camp la final de septembrie. Dacă vrei să rămâi la curent cu noutățile te poți înscrie la newsletter-ul nostru aici

2 comentarii:

  1. Oau!!! si dupa ieseala dementiala a venit si articolul...PARCA A FOST IERI. O super iesire de weekend PACAT ca a fost asa de scurta. Organizarea de exceptie ...nu am decat cuvinte de lauda si apreciere...
    ABIA ASTEPT SA NE REVEDEM!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...