...

vineri, 27 octombrie 2017

Bistritz XCO editia a 2a

Duminică 22 octombrie a avut loc a doua ediție a Bistritz XCO, o competiție de mountain bike de tip cross country olimpic, organizată de Bistritz Bike Shop.
Dacă anul trecut am stat pe margine și am ales să fac doar poze, la ediția de acum am decis să și particip. Îmi era dor de un race intens, mai ales că ultima dată când am pedalat la o competiție de acest fel a fost Maros Cup  în 2011.
Pe lângă participanții locali, ne-au vizitat și oameni din alte colțuri ale patriei din orașe precum Cluj, Brașov, Suceava, Buzău, Sibiu, Târgu-Mureș sau Baia Mare, printre ei numărându-se și unii dintre cei mai în formă rideri din țară.
Mi-a plăcut tare mult traseul, nu foarte tehnic, dar nici chiar lejer, cu câteva urcări mai susținute, coborâri antrenante, bușteni transversali pe traseu, viraje strânse și porțiuni de viteză. Deși m-am dat relativ puțin sezonul ăsta, dar ceva mai bine decât cel de anul trecut, aveam oarecum emoții să nu fiu ajuns din urmă cu un tur, asta însemnând că din 5 ture aș fi rămas doar cu 4. Până la urmă am mers mai bine decât m-am așteptat, cu o evoluție relativ constantă pe parcursul celor 5 ture, terminând pe 4 la categoria mea de vârstă și pe 12 la general.
Riderii locali s-au prezentat foarte bine, Bistrița având cel puțin câte un reprezentant pe podiumul fiecărei categorii (exceptând categoria 19-29).


Las și câteva imagini de la categoria Juniori, Open feminin și de la premiere.
 Juniori (Andrei Burian a terminat pe locul 3)

 Open Feminin (Petra Zăgrean locul 2 si Manuel Muresan locul 3)

 19-29 (Stan Cristian - locul 1 atât la categorie cât și la general)

30-39 ( de la stânga la dreapta : subsemnatul locul 4 , Florin Mureșan locul 2,Csernedi Istvan locul 1, Vlad Sabău locul 3 și Csaba Deszo locul 5)

40+ (Ioan Băbuțan locul 4, Gibi - Vasiliu Mihai locul 2)

Mai multe imagini găsiți aici, iar rezultatele pot fi consultate aici.

Mulțumiri Bistritz Bike Shop și tuturor celor implicați pentru o nouă organizare de excepție. Nota 10 cu plus. 
Ne vedem la ediția viitoare!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...