...

vineri, 4 mai 2012

Orhei-Cușma-Dealul lui Tănase


Bike route 1553513 - powered by Bikemap 

     Bistrița-Str.Tabăra-Jelna-Orheiu Bistriței-Rezervația pentru lalea pestriță de la Orhei -Satu Nou-Cușma-Dealul lui Tănase-Mijlocenii Bârgăului, un traseu plăcut, nu foarte dificil, cu Pădurea din Șes, de la Orheiu Bistritei și coborârea de pe Dealul lui Tănase ca obiective principale

    Secțiunile cela mai interesante ale traseului sunt reprezentate de portiunea prin pădure în urcare și coborâre dintre Tabără și Jelna, urcarea din Satu Nou în Cușma pe porțiunea de drum aflată în curs de asfaltare (încă  doar pietruit), urcarea pe drum de pământ dintre Cușma și drumul forestier ce face legătura între Bistrița Bîrgăului și Cușma. 
      Apogeul traseului și partea cea mai plăcută și sălbatică a acestuia este cea dintre drumul forestier mai sus menționat și Mijlocenii Bârgăului, trecând prin Dealul lui Tănase, pe un picior desprins din Dealu Negru, ce coboară lin în Valea Bârgăului. Din drumul forestier, poteca se desprinde înspre stânga, prin pădure, înainte de coborârea în Bistrița Bârgăului pe valea Blidireasa. De aici, poteca urmărește cu mici abateri linia de culme. Pentru că ultima porțiune am făcut-o pe noapte, poze de pe ultima parte a traseului găsiți și aici, de la o tură precedentă.

no comment

Stejarii seculari de la Orheiu Bistriței


una din puținele lalele pestrițe ( Fritillaria meleagris) găsite. Restul erau uscate deja

Spre Cușma


Ultimele raze


Drumul forestier Cușma-Blidireasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...