...

Verde de Mai - Tură de Mountain Bike - 21 Mai 2023

 


Profităm de vremea bună pentru a explora valea superioară a Bârgăului, în decorul verde crud specific pentru acestă perioadă. Iar după tură, vom face o binemeritată incursiune delicioasă în gastronomia locală, la unul dintre punctele gastronomice de pe Valea Bârgăului.

DATA: Duminică, 21 Mai 2023

LOCAȚIA Prundu Bârgăului, jud. Bistrița-Năsăud
ORA: 10.00
PREȚ: 100 lei/pers


TAXA INCLUDE
Organizarea turei și ghidaj cu ghid autorizat (național și montan)
Asistență tehnică de bază
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Fotografiile din tură

Masa la punctul gastronomic costă 80 lei/pers și va fi achitată la locație


CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.

LOCAȚIA
Vom pedala în jurul văii superioare a Bârgăului, atât pe ulițele satelor, cât și pe drumuri de pământ, pe culmi și prin păduri de foioase.


TRASEU

Vom face un traseu de dificultate medie, de 25-40 km si 350-950 m dif de nivel.
Traseul final va fi ales în funcție de condițiile meteo și de nivelul participanților. Daca situația o va impune, este posibil să separăm grupul în două grupe, urmând să parcurgem un traseu mai scurt și mai ușor, respectiv unul mai lung și mai tehnic.
Este posibil să parcurgem și secțiuni mai tehnice sau urcări/coborâri abrupte, astfel că este nevoie de o condiție fizică și tehnică decentă. Desigur, secțiunile mai dificile pot fi parcurse și la pas, iar o bicicletă electrică poate fi un plus pentru a putea gestiona traseul lung.

Nivel fizic minim necesar: 3 sau E-Bike
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

MASA

Vom servi masa la Punctul gastronomic al Doamnei Maria Bidian din Bistrița-Bârgăului și va consta in ciorbă, fel principal și desert. Este disponibil și meniu vegetarian sau pe bază de pește. Tariful de 80 lei/pers va fi achitat la locație


CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar însoțiți de părinți și să aibă minim 14 ani împliniți.
Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide
Imagini de la ultima vizită la Punctul gastronomic al doamnei Maria Bidian


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...