...

Țara Huțulilor MTB Weekend - Bucovina 17-19 septembrie 2021
Explorăm ținutul arhaic al Bucovinei, pe teritoriul unei populații cu origini încărcate de mister. Huțulii, un grup etnic cu origini neclare ce locuiesc în nordul Bucovinei, nordul Maramureșului și sudul Ucrainei, și-au lăsat amprenta asupra peisajului, tradițiilor și arhitecturii locale.
 Pedalăm prin Obcinele Bucovinei în culorile începutului de toamnă și vizităm obiective precum Herghelia Lucina sau Iezerul Sadovei.
Nu vor lipsi incursiunea în gastronomia locală și peisajele de poveste.

LOCAȚIA: Obcinele Bucovinei

DATA: 17-19 Septembrie 2021

OBIECTIVE:
 • Herghelia Lucina
 • Obcinele Bucovinei
 • Ținutul Huțulilor
 • Iezerul Sadovei
 • Păduri de conifere
 • Râuri de munte
 • Peisaje și puncte de belvedere
 • Plaiuri pitorești
 • Gastronomie locală
 • Arhitectură tradițională
 • Viața rurală


CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.

Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Pensiune agroturistică, com. Fundu Moldovei, jud. Suceava

PREȚ: 800 lei/pers (720 lei/pers dacă te înscri până pe 31 august)

Locuri disponibile: 10 (4 locuri libere)

TAXA INCLUDE
 • 2 trasee de mountain bike cu ghid autorizat
 • 2 nopți de cazare în cameră dublă cu mic dejun
 • cina - Vineri și Sâmbătă
 • prânz Sâmbătă (la pachet) și  Duminică (la pensiune după tură)
 • Mountain biking tips & tricks
 • Fotografiile realizate în cele două ture


Există posibilitatea de a participa doar la ture, și fără cazare și/sau masa, dacă doriți să vă cazați într-o locație de cazare diferită. Contactați-ne pentru detalii:
0742 823 193 sau mtbbnguide @gmail.com

Reduceri
20 % pentru însoțitorii care nu pedalează
10 % pentru membri MTB BN Club Gold (participanți la minim 3 ture/evenimente MTB BN în sezoanele 2020 și 2021 - cumulat)
5 % pentru membri MTB BN Club Silver (participanți la minim 1 tură/eveniment MTB BN în sezoanele 2020 și 2021 - cumulat)
5 % pentru cupluri (ambii participanți pedalează)

Reducerile de mai sus nu se cumulează cu alte oferte sau reduceri, însă se va lua în calcul varianta cea mai avantajoasă pentru participant.

TRASEE
Vom parcurge două trasee de nivel mediu, sâmbătă aprox. 40-50 km cu 700-900 m diferență de nivel și duminică 30-40 km cu 500-700 m dif nivel, desfășurate în cea mai mare parte pe drumuri forestiere pietruite, dar și pe asfalt (aprox. 10-15 km/zi in funcție de traseul parcurs). Vom avea și secțiuni relativ scurte pe drumuri de căruță pe iarbă și pământ.
Vom alege traseele în funcție de condițiile atmosferice și de nivelul general al participanților.
Dacă nu vor fi condiții optime de pedalat (temperaturi scăzute, ploi abundente, ninsoare) vom vizita obiectivele propuse cu mașina și apoi pe jos, în drumeții scurte (Herghelia Lucina, Iezerul Sadovei, drumeție în Obcine, opțional - Mocănița Huțulca).

Traseele propuse pot suferi modificări din varii motive, pe primul loc fiind siguranța și satisfacția participanților!

CAZARE
Ne vom caza la o pensiune din zonă în camere duble cu pat matrimonial sau twin, cu baie în cameră. Cazarea este inclusă în taxa de participare. 
Pentru familiile cu copii sau cei care doresc o mai mare intimitate, există posibilitatea de a se caza într-o căsuță tradițională, dar cu toate dotările moderne necesare, aflată în apropierea pensiunii, la un preț adițional de 150 lei/pers (pentru minim 2 pers adulte)

Supliment single 150 lei/pers.

MASA
Vom servi masa la restaurantul pensiunii cu un meniu din gastronomia locală și ingrediente din gospodăria proprie a gazdelor, în taxa de participare fiind incluse următoarele mese:

Vineri - cina
Sâmbătă - mic dejun, prânz la pachet (sandvish),  cina
Duminică - mic dejun, prânz la pensiune

PROGRAM

Vineri

17.00-19.00 Sosirea participanților

19.00 Cina

20.30 Prezentarea taberei și a programului


Sâmbătă

8.30 Mic dejun

10.00 Plecare în tură

13.00 Prânz picnic

17.00 Sosire din tură

19.00 Cina


Duminică

8.30 Mic dejun

9.30 Plecare în tură

15.00 Sosire din tură/Streching

16.00 Prânz - pensiune

17.00 Ne luăm La revedere!


În funcţie de condiţiile atmosferice şi de dinamica grupului sau din varii motive, programul

și traseele propuse pot suferi modificări !!!


MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKSPentru cei interesați, vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.

Ne vom axa pe aceste aspecte îndeosebi vineri, atât înainte de tură, cât și pe traseu.


FAMILY TIMEPuteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Însoțitorii care nu pedalează, beneficiază de 20 % reducere din prețul afișat.
Copiii de toate vârstele sunt bine-veniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funcție de vârstă.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea unui avans de 300 lei/pers prin transfer bancar până la data de 10 Septembrie. Înscrierile se închid pe data de 10 Septembrie sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, însă va putea fi luată în considerare la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă manifestați simptome de gripă sau răceală, vă rugăm să rămâneți acasă. Și în acest caz, taxa de participare va fi valabilă la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă veți fi plasat anterior și pe perioada desfășurării turei, și ați achitat taxa de participare, o vom returna în urma unor acte doveditoare.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 48 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. Dacă nu vor fi condiții optime de pedalat (temperaturi scăzute, ploi abundente, ninsoare) vom vizita obiectivele propuse cu mașina și apoi pe jos (Herghelia Lucina, Iezerul Sadovei, drumeție în Obcine, Mocănița Huțulca)
ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide
Câteva imagini din locurile pe care le vom vizita:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...