...

Țara Cireșelor - Tură de Mountain Bike și Picnic


Pedalăm pe culmi și prin sate liniștite, specifice pentru depresiunea Transilvaniei, prin livezi de cireși și parfum de flori sălbatice, iar la final suntem răsplătiți cu cireșe pe săturate și un picnic în natură pregătit de localnici.


LOCAȚIA: Cireșoaia, jud Bistrița - Năsăud

DATA: 27 IUNIE 2021

ORA: 10.00

PREȚ: 150 lei/pers

Locuri disponibile: 10

TAXA INCLUDE
 • 1 traseu de mountain bike cu ghid autorizat
 • cireșe pe săturate
 • fotografiile realizate pe traseu

BONUS: prânz tradițional, specific pentru comunitatea maghiară

Însoțitorii care nu pedalează sunt bineveniți, prețul fiind de 60 lei/pers. Pentru a ajunge la locația unde vom servi picnicul, va fi necesară o drumeție ușoară de aproximativ 1,5 km.

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, alte costuri.


CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Cireșoaia este un sat aparținător comunei Braniștea din județul Bistrița-Năsăud, fiind recunoscut pentru livezile de cireși deținute de comunitatea maghiară. Este un sat frumos, localizat pe culme, ce oferă frumoase perspective spre valea inferioară a Somesului Mare, spre crestele munților Rodnei și Țibleș sau spre culmile mai domoale ale depresiunii Transilvaniei.

TRASEU
Ne întâlnim în localitatea Braniștea, de unde vom pleca pe drum asfalt agricol spre Cireșoaia. Un drum pietruit recent, ce ne va testa echilibrul și abilitățile tehnice, ne duce apoi după o ușoară coborâre în valea Ungurașului. Străbatem localitatea, cunoscută pentru cetatea din secolul XIII, ca apoi, după aproximativ 10 km parcurși pe asfalt pe un drum foarte puțin circulat, să trecem din nou în județul Bistrița-Năsăud. Vom avea parte de o urcare susținută preț de aproximativ 2 km, pe care doar cei mai antrenați o vor parcurge pe biciclete. Trecem pe lângă câteva gospodării izolate, așezate într-un cadru idilic, ce ne oferă perspective frumoase spre crestele munților ce se ivesc în zare. Parcurgem o uracre scurtă, iar apoi după o succesiune de drumuri de pământ pe pășuni și prin păduri umbroase, ajungem pe drumul de hotar al Cireșoaiei pe care îl urmăm în urcare ușoare, trecând prin livezile ce au făcut localitatea faimoasă până peste hotare.Parcurgem localitatea și poposim apoi în afara satului într-o locație ce ne oferă frumoase perspective spre depresiunea Transilvaniei. Aici ne vom ospăta cu cireșe pe săturate și vom servi apoi aperitive din produse locale, sucuri naturale și un gulas la ceaun specific pentru comunitatea maghiară din localitate.

Distanță: 40 km
Diferență de nivel + 900 m dif nivel
Dificultate: MEDIU
Suprafață: 10 % drum de pământ, 40 % drum pietruit, 50 % asfalt
Alt. min 242 m/Alt. max 608 m
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

În caz de vreme nefavorabilă sau persoane mai puțin pregătite fizic în grup, avem posibilitatea să scurtăm traseul la aproximativ 30 km cu 500 m diferență de nivel.
De asemenea pentru ambele variante exista posibilitatea de a scurta cu masina inca 10 km si +200 m diferență de nivel, in acest caz veti incepe tura cu 30-40 minute mai tarziu, după ce ne vom regrupa.

ATENȚIE - traseele pot suferi modificări din varii motive, siguranța și satisfacția participanților fiind pe primul loc!


MASA
Vom servi un prânz tradițional la localnici, specific pentru comunitatea maghiară, compus din apertitive, sucuri naturale, gulas la ceaun și bineînțeles, cireșe pe săturate.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea taxei de participare prin transfer bancar până la data de 23 Iunie. Dacă vă înscrieți după această dată este în regulă și achitarea taxei în numerar, la locație. Înscrierile se închid pe data de 25 Iunie sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, însă va putea fi luată în considerare la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă manifestați simptome de gripă sau răceală, vă rugăm să rămâneți acasă. Și în acest caz, taxa de participare va fi valabilă la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă veți fi plasat în carantină pe perioada suprapusă desfășurării turei, și ați achitat taxa de participare, o vom returna în urma unor acte doveditoare.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

Numărul minim de participanți pentru care se va ține tura este de 5 persoane.
ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • jachetă impermeabilă
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...