...

Rodnei Bike Ride 15 IUNIE 202

 


În perioada cea mai ploioasă din an, pe sâmbătă 15 iunie se pare că vom beneficia de o fereastră cu vreme stabilă. 

Propunem o tură pe un traseu spectaculos, care ne va duce în inima munților Rodnei până la aproape 1800 m altitudine. Vom pedala atât prin păduri răcoroase de-a lungul cursului superior al Someșului Mare, dar și pe culmi deschise, ce ne vor oferi frumoase perspective spre vârfurile Ineu, Ineuț și Roșu, culmea munților Suhard sau Obcinele Bucovinei.  Vom ajunge în apropierea lacului Lala Mare și ne sincronizăm cu perioada în care înflorește rhododendronul. 


 

DATA: Sâmbătă, 15 IUNIE 2024

LOCAȚIA Valea Mare, comuna Șanț, jud. Bistrița-Năsăud
Munții Rodnei
ORA: 10.00
PREȚ: 150 lei/pers


TAXA INCLUDE
Organizarea turei și ghidaj cu ghid autorizat (național și montan)
Asistență tehnică de bază
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Fotografiile din turăCUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci, şi practică ciclismul montan relativ constant.

LOCAȚIA
Vom pedala pe cursul superior al Văii Someșului și pe una dintre culmile munților Rodnei, cu frumoase panorame ce se deschid spre vârfurile Ineu-Ineuț-Roșu și munții Suhard.

TRASEU

Distanță: aproximativ 42 km
Diferență de nivel + 1150/ -1150 m dif nivel
Dificultate: MEDIU
Suprafață: drum pietruit
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR/INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Vom face un traseu de dificultate medie, de aproximativ 42 km si 1150 m dif de nivel. Vom avea parte de urcare constantă pe drum pietruit până în Pasul Rotunda, de unde vom continua spre șaua Gaja din Munții Rodnei. Vor fi și secțiuni ceva mai abrupte, cu pantă de 10-12 %. Nu este un traseu dificil din punct de vedere tehnic. Insa vor fi aproximativ 21 km de urcare constantă. Dacă vor fi doritori, din șaua Gaja putem continua pe jos aproximativ 30-40 min până la Lacul Lala Mare. Acum este și perioada în care înflorește rhododendronul sau bujorul de munte.CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar însoțiți de părinți și să aibă minim 14 ani împliniți.
Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. Tura se ține cu minim 3 participanți.
Înscrierile se închid vineri, 14 iunie, la ora 18.00!

ECHIPAMENT NECESAR
  • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
  • cască de protecţie
  • bluză termică
  • jachetă impermeabilă
  • suprapantaloni impermeabili
  • mănuşi
  • ochelari de protecţie
  • cameră de rezervă şi kit pentru pană
  • batoane energizante/alimente
  • recipient pentru apă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...