...

RHODODENDRON MTB WEEKEND - Camping. Bike and Hike 26-28 iunie 2020


Rhododendron MTB Weekend MTBBN Muntii Rodnei

Pentru primul eveniment din sezon vă propunem un weekend inedit, la final de iunie. Vom înnopta sub cerul înstelat și vom parcurge două trasee ce ne permit să admirăm peisaje deosebite spre crestele munților Rodnei și ai Suhardului. Motivația principală a mtb weekendului va fi spectacolul oferit de florile roz inconfundabile de rhododendron. 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE


LOCAȚIA: Pasul Rotunda (la limita dintre munții Rodnei și Suhard)
TRASEE: 2 trasee de 20 km cu aprox. +750 m/-750 m dif de nivel
DATA:26-28 iunie 2020
PREȚ: 250 lei/pers
(Pentru însoțitorii care nu pedalează, participarea este gratuită)
Locuri limitate!


TAXA INCLUDE
Ghid de turism autorizat
Mountain biking tips & tricks
Sfaturi în fotografia de natură și peisaj
Fotografiile realizate în cele două ture

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, mesele, echipamentul pentru camping, alte costuri.

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.
Fiind un weekend ce presupune cazare la cort, este necesar echipament pentru camping. Veți primi mai multe detalii după înscriere.

Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Pasul Rotunda (1279 m) situat la limita dintre munții Rodnei și Suhard, pe drumul ce face legătura între văile Someșulului Mare (Transilvania) și Bistriței Aurii (Moldova). Zona este absolut superbă și oferă panorame deosebite spre munții Rodnei la vest, respectiv Suhard spre est. Drumul de acces pe ultimii kilometri este neasfaltat, însă abordabil cu viteză redusă și atenției. Între cei aproximat 15 km de drum forestier dinspre valea Someșului versus cei aprox. 5 km dinspre Cârlibaba - Bucovina, îi recomandăm pe cei din urmă ca drum de acces la locul de camping, fiind mai scurt și mai practicabil.
Ne întâlnim în Pasul Rotunda vineri 26 iunie, după-masa. 

TRASEE
Vom parcurge două trasee dus-întors, în munții Rodnei, respectiv Suhard, de aproximativ 20 km fiecare, cu 650/750 m diferență de nivel, desfășurate pe drum pietruit.
Traseul din munții Rodnei ne va duce. după o urcare susținută în prima parte, pe o culme domoală ce ne va permite să admirăm spectaculoasa creastă dominată de vârfurile Ineu (2279 m) și Ineuț.
Din Șaua Gajei (1789 m), putem face o drumeție până la Lacul Lala de sub vârful Ineu (aproximativ 1.5 km/30 min) pentru a admira spectacolul oferit de florile de smârdar (rhododendron/bujor de munte). De asemenea, Lacul Lala și întreaga zonă se constituie într-un peisaj deosebit.

Traseul din munții Suhard, ne va duce după o urcare constantă de aproximativ 10 km și 700 m dif de nivel, spre vârful Omu (1932 m). Traseul este ciclabil până aproape de vârf, ultima porțiune (aprox 1 km) urmând să o parcurgem pe jos. De pe vârf ni se deschide o largă panoramă spre munții Rodnei spre vest, Călimani, creasta Suhardului, Rarău, Giumală spre sud, obcinele Bucovinei spre est, și Munții Maramureșului spre nord, până departe înspre Carpații ce se află pe teritoriul Ucrainei.
Dacă vremea va fi favorabilă și participanții vor avea o pregătire adecvată, putem face și un traseu sub forma de circuit e aproximativ 45 km și + 1700 m dif de nivel.

CAZARE
Vom petrece întregul weekend în aer liber și vom înnopta în cort. Masa va fi în regim self service, fiecare fiind responsabil pentu asigurarea meselor proprii. Vom avea acces cu masina până la  locul de campare.

Pentru cei care nu doresc să înnopteze în cort, există și variante de cazare în cabană.
În Pasul Rotunda există două cabane: 

MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKS
Pentru cei interesați vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.

PHOTO TIPS & TRICKS
Cu cei interseați vom discuta detalii legate de utilizarea corectă a funcțiilor aparatului de fotografiat, încadrare şi compoziţie, subiect, utilizarea filtrelor, importanţa luminii în fotografie, editare foto, etc. Vom fotografia atât pe parcursul turelor de bicicletă, cât și la răsărit și la apus.
Cu Călin Gabor (fotograf și ghid)

FAMILY TIME
Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, participarea este gratuită.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Pentru a respecta reglementările în vigoare vom pedala în grup de maxim 6 persoane (5 participanți + 1 ghid).

Data limită pentru înscrieri: 24 iunie 2020

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea integrală prin transfer bancar a taxei de înscriere până la data de 24 iunie 2020. În caz de neparticipare, taxa se va returna doar în cazul în care va fi găsit un înlocuitor.
Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. În caz de reprogramare se va discuta de comun acord.
ECHIPAMENT RECOMANDAT
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament de bike: cască de protecţie, jachetă și pantaloni impermeabili, folie de supraviețuire sau pelerină de ploaie, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.
Echipament de camping: cort impermeabil, sac de dormit, saltea (izopren), lanternă, tacâmuri și veselă, primus (arzător cu butelie), alimente pentru mese etc.

Câteva imagini din zonele pe care le vom vizita:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...