...

MTB October Ride 2022DATA: Disponibil la cerere
PUNCT DE ÎNTÂLNIRE
Prundu Bârgăului (veți primi locația exactă după înscriere)
ORA: 09.30
PREȚ: în funcție de nr de participanți

TAXA INCLUDE
Ghid autorizat (național și montan)
Masa la Punctul gastronomic local Maria Bidian din Bistrița-Bârgăului
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Fotografiile din tură


CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.

TRASEU

Vom face un traseu de dificultate medie, de aproximativ 40 km si 700-800 m dif de nivel, de tip circuit cu plecare și sosire în localitatea Prundu Bârgăului. Traseul se desfășoară pe asfalt și drum pietruit, astfel că nu vor fi probleme cu noroiul sau aderența, fiind practicabil indiferent de vreme.
După ultima coborâre, vom poposi la Punctul gastronomic Maria Bidian din Bistrița-Bârgăului unde vom face o incursiune delicioasă în gastronomia locală. De aici mai sunt aproximativ 2-3 km până la locația de unde am plecat pe traseu.
Nu vom avea parte de secțiuni tehnice sau urcări/coborâri abrupte, însă este nevoie de o condiție fizică decentă sau de o bicicletă electrică pentru a putea gestiona traseul.

Nivel fizic minim necesar: 3 sau E-Bike
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

CAZARE
Dacă aveți nevoie de cazare, în zonă există multiple locații de cazare pentru toate gusturile, fie în localitatea Prundu-Bârgăului (locul de start/finish al turi), fie în Bistrița.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar însoțiți de părinți și să aibă minim 14 ani împliniți.
Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide
Pentru gurmanzi - foto de la Punctul Gastronomic Maria Bidian cu caracter ilustrativ :D  :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...