...

MTB October Ride 15 Octombrie 2023 tură de mtb pe valea Bârgăului și experiență culinară la Langaland glamping

 


Explorăm pe bicicletă plaiurile pitorești ale Văii Bârgăului în decorul toamnei, iar apoi vizităm restaurantul în aer liber al glampingului Langaland, pentru o experiență culinară deosebită.

LOCAȚIA: Prundu Bârgăului, jud Bistrița - Năsăud

DATA: 15 OCTOMBRIE 2023

ORA: 10.00

PREȚ: 100 lei/pers

Locuri disponibile: 10

TAXA INCLUDE
 • 1 traseu de mountain bike cu ghid autorizat
 • grup restrâns
 • asistență tehnică de bază
 • sfaturi în practicarea ciclismului montan
 • fotografiile realizate pe traseu

Masa la restaurantul Langaland glamping costă aproximativ 50 lei/pers și va fi achitată la locație

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, alte costuri.


CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)


TRASEU

Traseul înconjoară valea Bârgăului și urcă pe culmi ce coboară dinspre muntele Heniu, respectiv Piemontul Călimanilor. Traseul punctează numeroase puncte de belvedere ce oferă frumoase perspective asupra văii Bârgăului și culmilor montane înconjurătoare. Toamna cu întreaga suită de culori,  creează un decor de excepție.


Distanță: aproximativ 30 km
Diferență de nivel + 700/ -700 m dif nivel
Dificultate: MEDIU
Suprafață: drum pietruit, drum de pământ
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)ATENȚIE - traseele pot suferi modificări din varii motive, siguranța și satisfacția participanților fiind pe primul loc!


MASA
Vom servi masa la restaurantul în aer liber al glampingului Langaland, aflat la poalele muntelui Heniu, unde vom avea cu siguranță o experienă culinară deosebită.

CAZARE
Dacă aveți nevoie de cazare, în zonă există numeroase opțiuni, fie în Prundu Bârgăului sau în împrejurimi - Colibița, Pasul Tihuța, Bistrița. Sau puteți opta pentru locurile de cazare oferite de glampingul Langaland.


CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea taxei de participare prin transfer bancar până la data de 12 Octombrie. Înscrierile se închid pe data de 12 Octombrie sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, însă va putea fi luată în considerare la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent. Masa va fi achitată la locație.


Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

Numărul minim de participanți pentru care se va ține tura este de 5 persoane.
ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • jachetă impermeabilă
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide
Imagini de la edițiile precedente de pe traseul pe care îl vom parcurge:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...