...

Mountain Bike Weekend pe Valea Cascadelor 15-17 Septembrie Cormaia/Sângeorz-Băi

   


La începutul toamnei vom explora locuri pitorești de la poalele Munților Rodnei, având ca tabără de bază conacul Sanct Gurgh de pe Valea Cormaia. Vom fi găzduiți și vom servi masa într-o locație cu personalitate, într-un loc în care arta se îmbină perfect cu influențele arhitecturale locale. Gastronomia va fi de asemenea la superlativ. 

În cele două ture de mountain biking vom pedala pe Valea Cormaia, supranumită și Valea Cascadelor, dar și prin împrejurimile stațiunii Sângeorz-Băi, unde, pe lângă izvoarele terapeutice cu apă minerală, vom vizita și Muzeul de Artă Comparată sau satul artistic ce găzduiește o expoziție în aer liber, locații ce poartă amprenta artiștilor locali, Emil Cassian și Maxim Dumitraș.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE


LOCAȚIA: Cormaia/Sângeorz-Băi
DATA: 15-17 SEPTEMBRIE 2023
PREȚ: 950 lei/pers
Supliment single 250 lei/pers.

TAXA INCLUDE
 • 2 trasee de mountain biking cu ghid
 • 2 nopți de cazare în cameră dublă cu mic dejun la conacul Sanct Gurgh
 • Mountain biking tips & tricks
 • Fotografiile realizate în cele două ture

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, mesele nespecificate, băuturile, taxele de intrare la muzee, alte costuri.

Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 600 lei/pers, fiind incluse cele două nopți de cazare cu mic dejun.
Copiii de toate vârstele sunt bineveniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funție de vârstă.

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Valea Cormaia în apropiere de stațiunea Sângeorz-Băi de la poalele munților Rodnei

OBIECTIVE
 • Valea Cormaia
 • Cascada Cheilor
 • Parcul Național Munții Rodnei
 • Conacul Sanct Gurgh
 • stațiunea Sângeorz-Băi
 • izvoare cu apă minerală
 • Muzeul de Artă Comparată
 • Satul ARtistic Maxonia
 • biserica de lemn a Mănăstirii Cormaia - sec.XVII

TRASEE
Vom parcurge două trasee, de aproximativ 30 km fiecare, cu o diferență de nivel de aproximativ 600 m, desfășurate pe drumuri forestiere, drumuri pietruite sau de pământ și puțin asfalt.

Sâmbătă explorăm împrejurimile stațiunii Sângeorz-Băi, având ca principale obiective Muzeul de Artă Comparată, parcul stațiunii cu izvoarele de apă minerală și satul artistic Maxonia. După finalizarea turei, pentru cine dorește să pedaleze în plus, vom avea posibilitatea de a mai adăuga câțiva kilometri în apropierea locației de cazare.

Duminică vom străbate pe un traseu dus-intors, frumoasa Vale Cormaia, cunoscută și ca Valea Cascadelor, datorită numărului de căderi de apă de pe malul drept al cursului principal. O urcare constantă și plăcută ne va duce până la aproximativ 1150 m altitudine, într-o tură relaxantă de-a lungul râului Cormaia.


ATENȚIE - traseele și ordinea parcurgerii acestora, pot suferi modificări din varii motive, siguranța și satisfacția participanților fiind pe primul loc!


CAZARE
Vom fi cazați la conacul Sanct Gurgh de pe valea Cormaia din Munții Rodnei, în camere cu pat dublu și baie în cameră. Cazarea este inclusă în taxa de participare. Pentru familii există și posibilitatea de camere cu  pat suplimentar sau apartament. În cazul în care veniți împreună cu familia, contactați-ne pentru detalii.
Există posibilitatea de a beneficia de spa-ul locației la un cost suplimentar.

Supliment single 250 lei/pers.

MASA
Vom servi micul dejun și cina la restaurantul pensiunii, cu meniu a-la-carte. Prânzul va fi sub formă de picnic, pe traseu, în regim self-service. 
Micul dejun de sâmbătă și duminică este inclus în taxa de participare. Cinele și prânzul nu sunt incluse în taxa de participare!

MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKSPentru cei interesați, vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.
Cu cei care sosesc de vineri după-masa, vom avea și o sesiune practică și teoretică în mountain biking, precedată de setarea corectă a bicicletei.


FAMILY TIMEPuteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 600 lei/pers, fiind incluse cele două nopți de cazare cu mic dejun.
Copiii de toate vârstele sunt bineveniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funție de vârstă.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar dacă sunt însoțiți de părinți sau aparținători.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea unui avans de 500 lei/pers prin transfer bancar până la data de 11 Septembrie 2023. Înscrierile se închid pe 10 Septembrie sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, decât dacă va fi găsit un înlocuitor.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 48 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată, exeptând sumele plătite în avans pentru cazare.
ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • batoane energizante
 • lichide
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...