...

Mountain Bike Weekend la altitudine 4-6 August 2023

  


Pentru primul weekend din luna august vă propunem un weekend la altitudine într-un decor de excepție. Vom parcurge trasee spectaculoase în Parcul Național Munții Rodnei și Parcul Natural Munții Maramureșului. Printre obiectivele vizate se numără Lacul glaciar Știol și izvorul Bistriței Aurii, Cascada Cailor - cea mai mare cascadă din România, porțiuni din creasta munților Rodnei, la 2000 m altitudine, drumuri de culme și panorame deschise în munții Maramureșului.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE


LOCAȚIA: Pasul Prislop
TRASEE: 2 trasee de 20-45 km
DATA: 4-6 AUGUST 2023
PREȚ: 850 lei/pers
Supliment single 150 lei/pers.

Locuri disponibile: 10

TAXA INCLUDE
  • 2 trasee de mountain bike cu ghid
  • 2 nopți de cazare în cameră dublă
  • Mountain biking tips & tricks
  • Fotografiile realizate în cele două ture

Pentru cei care optează să participe doar pentru o zi (180 lei/pers) sau cei care nu ai nevoie de cazare (350 lei/ambele ture), sunt incluse toate facilitățile de mai sus exceptând, cazarea și masa.

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, mesele nespecificate (micul dejun, cina, prânz), băuturile, taxele de intrare în cele două arii protejate, alte costuri.

Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 500 lei/pers, fiind incluse cele două nopți de cazare.
Copiii de toate vârstele sunt bineveniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funție de vârstă.

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 3-4 (in functie de traseul ales)
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Pasul Prislop, ce face trecerea dintre Maramureș și Bucovina, la limita dintre munții Rodnei și munții Maramureșului.

OBIECTIVE
  • Parcul Național Munții Rodnei
  • Cascada Cailor
  • Lacul glaciar Știol
  • creste montane
  • Parcul Natural Munții Maramureșului
  • panorame largi
  • peisaje montane
  • cură de altitudine

TRASEE
Vom parcurge două trasee, în munții Rodnei, respectiv Marmureșului, cuprinse între 20 și 45 km , și cu o diferență de nivel de la 400 m la 1400 m, desfășurate pe drumuri forestiere sau de culme pietruite și poteci montane.
În funcție de numărul și de nivelul tehnic și fizic al participanților vom alcătui una sau două grupe, urmând să parcurgem trasee de lungimi și grade diferite de dificultate. Numărul minim pentru a constitui o grupă este de 4 participanți.


ZIUA 1
Parcul Național Munții Rodnei




În prima zi vom explora Parcul Național Munții Rodnei, printre obiective, în funcție de traseul ales, numărându-se Pasul Prislop, ce face trecerea dintre Bucovina și Maramureș, impresionanta căldare glaciară ce găzduiește lacul Știol, din care izvorăște râul Bistrița Aurie, Cascada Cailor - cea mai mare cascadă din România, porțiuni din creasta munților Rodnei.


Traseu scurt:

Traseu cu plecare din Pasul Prislop via Poiana/Lacul Știol și Cascada Cailor.

Distanță: 15/20 km cu + 300/600 m dif nivel
Dificultate: UȘOR - MEDIU
Suprafață: drum pietruit, drum de pământ, potecă
Alt. min 1400 m/Alt. max 1700 m
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR-INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Traseul va fi ales în funcție de nivelul participanților care optează pentru traseul scurt, fie dus-intors, fie circuit.


Traseu lung:

Circuit cu plecare din Borșa/Pasul Prislop via Poiana Știol, șaua Gărgălău la peste 1900 m altitudine. Traseul implică și un push-bike de aproximativ 1 km (sau mai puțin, în funcție de abilități :D).

Distanță: 30/45 km cu + 900/1400 m dif nivel
Dificultate: DIFICIL
Suprafață: asfalt, drum pietruit, drum de pământ, potecă
Alt. min 700 m/Alt. max 1900 m
Nivel fizic minim necesar: 4
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR-AVANSAT
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Atenție - traseul lung este destinat doar celor antrenați și cu un nivel tehnic cel puțin de nivel mediu spre avansat!!!

ZIUA 2
Parcul Natural Munții Maramureșului




Pentru a doua zi vă propunem o incursiune pe tărâmul cocoșului de mesteacăn, una dintre cele mai rare păsări din România. Ne vom apropia de granița de nord a țării și vom avea parte de peisaje spectaculoase la 1700 m altitudine. Traseul va fi pe drum pietruit, fără dificultăți tehnice, traseul scurt fiind accesibil și începătorilor.

Traseu scurt:

Distanță: 22 km cu + 400 m dif nivel
Dificultate: UȘOR - MEDIU
Suprafață: drum pietruit
Alt. min 1400 m/Alt. max 1700 m
Nivel fizic minim necesar: 2-3
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)


Traseu lung:

Distanță: 40 km cu + 1200 m dif nivel
Dificultate: MEDIU DIFICIL
Suprafață: drum pietruit
Alt. min 870 m/Alt. max 1700 m
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)


ATENȚIE - traseele pot suferi modificări din varii motive, siguranța și satisfacția participanților fiind pe primul loc!


CAZARE
Vom fi cazați la o pensiune din zonă, cu o frumoasă priveliște spre munții Rodnei, în camere cu pat dublu și baie în cameră. Cazarea este inclusă în taxa de participare. Pentru familii există și posibilitatea de camere triple sau apartament.
Supliment single 150 lei/pers.

MASA
Vom servi micul dejun și cina la restaurantul pensiunii, cu meniu a-la-carte. Prânzul va fi sub formă de picnic, pe traseu, în regim self-service. 
Mesele nu sunt incluse în taxa de participare!

MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKS



Pentru cei interesați, vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.
Cu cei care sosesc de vineri după-masa, vom avea și o sesiune practică și teoretică în mountain biking, precedată de setarea corectă a bicicletei.


FAMILY TIME



Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 500 lei/pers, fiind incluse cele două nopți de cazare cu mic dejun.
Copiii de toate vârstele sunt bineveniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funție de vârstă.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea unui avans de 450 lei/pers prin transfer bancar până la data de 1 August 2023.Înscrierile se închid pe 1 August sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, decât dacă va fi gsit un înlocuitor.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 48 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată, exeptând sumele plătite în avans pentru cazare.
ECHIPAMENT NECESAR
  • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
  • cască de protecţie
  • bluză termică
  • jachetă impermeabilă
  • pantaloni impermeabili
  • huse impermeabile pentru încălțăminte
  • mănuşi
  • ochelari de protecţie
  • cameră de rezervă şi kit pentru pană
  • pompă de mână
  • trusă multifuncțională
  • batoane energizante
  • lichide

Vezi cum a fost la edițiile precedente:



Parcul Național Munții Rodnei


























Parcul Natural Munții Maramureșului























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...