...

Flori, lacuri și pedale - tură cu bicicleta prin sate pitorești din Câmpia Transilvaniei

 


Întâmpinăm primăvara cu o tură prin nordul depresiunii Transilvaniei, având ca principal obiectiv lacurile din zona Teaca, bogate în diverse specii de păsări, dar și satele pitorești și florile de primăvară, specifice pentru zona de "câmpie" din depresiunea Transilvaniei. La finalul turei vom poposi și la un restaurant aflat pe malul unuia dintre lacurile din zonă, unde vom servi prânzul cu specialități pe bază de pește. 

DATA: Duminică, 31 Martie 2023
LOCAȚIA Brăteni, jud. Bistrița-Năsăud
ORA: 10.30
PREȚ: 130 lei/pers

TAXA INCLUDE
Organizarea turei și ghidaj cu ghid autorizat (național și montan)
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Fotografiile din tură

Locuri disponibile: 10
Termen limită pentru înscriere: vineri 29 martie ora 18.00
CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.

LOCAȚIA
Vom pedala în nordul depresiunii Transilvaniei, în ținutul sașilor nord-transilvăneni (Nösnerland).
Principala atracție va fi dată de lacurile din zonă, bogate în numeroase specii de păsări, dar și florile de primăvaraă, specifice pentru hebitatele de stepă, sau satele și culmile pitorești.


TRASEU

Vom face un traseu de dificultate ușoară spre medie, de 30-38 km si 350-500 m dif de nivel.
Traseul final va fi ales în funcție de condițiile meteo, astfel încât să evităm posibilele secțiuni cu noroi. Vom pedala în principal pe asfalt, pe drumuri puțin circulate sau drumuri agricole, iar dacă condițiile vor fi favorabile, vom parcurge și porțiuni off-road.
La finalul turei vom opri și la un restaurant aflat pe malul unuia dintre lacurile din zonă, pentru a servi masa (neinclusă în taxa de participare) cu specialități pe bază de pește. 
Nu vom avea parte de secțiuni tehnice sau urcări/coborâri abrupte, însă este nevoie de o condiție fizică decentă sau de o bicicletă electrică pentru a putea gestiona traseul.
Traseul va fi diferit față de cel parcurs la ediția de anul trecut.

Nivel fizic minim necesar: 3 sau E-Bike
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)


CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar însoțiți de părinți și să aibă minim 14 ani împliniți.
Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante/alimente
 • bidon/recipient pentru apă


Foto din zonă și de la editia de anul trecut:
Vezi mai multe AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...