...

Cu bicicleta la Rezervația de bujor de stepă de la Zau de Câmpie 27 Aprilie 2024

  Revenim la Zau de Câmpie pentru  o tură de mountain bike într-un dintre cele mai pitorești locații din Câmpia Transilvaniei. Obiectivl principal va fi Rezervația cu bujor de stepă, iar ca element de noutate, anul acesta ne vom sincroniza cu prima ediție a Festivalului Bujor la castel, așa că, masa de după tură va fi asigurată :).


DATA: Sâmbătă, 27 Aprilie 2023
LOCAȚIA Zau de Câmpie, jud.Mureș
ORA: 10.00
PREȚ: 150 lei/pers
Locuri disponible: 10 participanți

TAXA INCLUDE
Organizarea turei și ghidaj cu ghid autorizat (național și montan)
Sfaturi în practicarea ciclismului montan
Fotografiile din tură

OBIECTIVE
Termen limită pentru înscrieri, Joi 25 Aprilie!

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.

LOCAȚIA
Vom pedala în zona colinară a depresiunii Transilvaniei, în împrejurimile localității Zau de Câmpie.
Principala atracție va fi dată de Rezervația de Bujor de stepă, pe care sperăm să îl găsim înflorit. Bujor de stepă este o plantă rară, locația rezervației fiind cea mai nordică din Europa, în care poate fi întâlnit.
Tot la Zau de Câmpie se află și castelul Ugron, supranumit și castelul calendar, datorită faptului că este compus din 52 de camere, 7 terase, 12 holuri și are 365 de ferestre.
Lacurile întinse din zonă și colinele pitorești completează o locație ce merită să fie explorată pe bicicletă.


TRASEU

Vom face un traseu de dificultate ușoară spre medie, de 30-45 km si 350-500 m dif de nivel.
Traseul final va fi ales în funcție de condițiile meteo, astfel încât să evităm posibilele secțiuni cu noroi. Dacă condițiile vor fi favorabile, vom parcurge și porțiuni off-road, iar dacă nu, vom rămâne doar pe asfalt și drumuri pietruite.
Nu vom avea parte de secțiuni tehnice sau urcări/coborâri abrupte, însă este nevoie de o condiție fizică decentă sau de o bicicletă electrică pentru a putea gestiona traseul.

Nivel fizic minim necesar: 3 sau E-Bike
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)


CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar însoțiți de părinți și să aibă minim 14 ani împliniți.
Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

Tura se ține pentru minim 5 participanți!
În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.

ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide
Vezi cum a fost anul trecut:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...