...

duminică, 22 martie 2020

Bike.Wine and Photo Ride


Începem seria de evenimente din sezonul 2020 reluând, după o pauză de un an, o tură foto pe bicicletă ce are ca destinație Pădurea din Șes. Subiectul principal va fi Laleaua pestriță sau floarea de șah (fritillaria melegaris), una dintre cele mai rare flori in țară.

De data am introdus și o vizită cu degustare de vinuri la Crama Jelna, ce reînvie tradiția cultivării viței-de-vie pe meleagurile din nordul Transilvaniei.

Pintre celelalte obiective ale turei se numără o presupusă copie după Navicella lui Giotto de la Biserica săsească din Jelna, Castrul roman și stejarul secular din Orhei sau biserica săsească (actual ortodoxă) din Petriș.

Desigur, evenimentul va avea loc dacă contextul actual va fi favorabil. Dacă nu, îl amânăm pe anul viitor sau facem o tură virtuală de pe canapea, cu un pahar de vin în mână :).

Iar dacă tot suntem în zonă, a doua zi ne plănuim să pedalăm pe versantul estic al Piemontului Călimanilor, cunoscut și sub numele de Dealu Negru în cadrul Bike.Wildlife and Photo Ride.

Mai multe detalii vor urma de îndată și dacă contextul actual va fi favorabil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...