...

miercuri, 16 octombrie 2019

MTB OCTOBER RIDE #2


mtbBN în colaborare cu Tura cu Capaci și Copacul de cafea, vă invită la o tură amicală, la final de sezon, pe dealurile din jurul văii Bârgăului, în decorul specific al culorilor de toamnă.

Locaţia: Prundu Bârgăului
Traseu: aprox. 25 km cu 600 m dif nivel

Data: 27 Octombrie 2019
Durata: 09.30-15.00

Participarea este gratuită.
Pentru validarea înscrierii este obligatorie completarea formularului de înscriere și completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.
Data limită de înscriere este joi, 24 octombrie!

La terminarea turei, cu cei care vor dori, vom lua parte la un picnic organizat Atelierului de pâine tradițională din Bistrița-Bârgăului, unde gazdele ne vor aștepta cu bucate locale și tradiționale (Cost participare: 25 lei/persoană).

Formular de înscriere



Cui se adresează tura
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.
Atenție: Nu este un traseu recomandat pentru începători!!!

Locația
Ne întâlnim în Prundu Bârgăului, locul de start și de finish al turei, în parcarea din centrul localității, lângă noul parc (la intersecția cu șoseaua ce duce spre Bistrița-Bârgăului)

Când
ora 09.30 - Duminică 27 octombrie

Traseul
Vom parcurge un traseu de aproximativ 25 km cu 600 m diferență de nivel. Traseul va varia în funcție de condițiile meteo și va include aproximativ 10 km de aflat, restul fiind compus din drumuri și poteci de piatră, iarbă și pământ.

Traseul pleacă din comuna Prundu Bârgăului și continuă aproximativ 7 km în urcare usoară pe asfalt până la limita dintre localitățile Tureac și Muresenii Bârgăului. De aici, facem stânga pe Valea Bicii, unde , după un urcuș ceva mai susținut pe drum forestier poposim la tăul de sub muntele Miroslava.
Vom coborî apoi cu maximă prudență pe un drum de pământ înapoi în Tureac. Coborârea va fi deliciul celor mai experimentați, dar poate cauza dificultăți celor mai puțin inițiați.
Începem din nou să urcăm pe o vale pitorească ce ne oferă perspective interesante spre muntele Heniu, dacă aruncăm câte o privire înapoi.
După o urcare susținută ajungem pe Culmea Bridireiului, intersectând și Via Transilvanica. Vom urma drumul tematic până în localitatea Bistrița-Bârgăului, iar apoi mai departe pe asfalt vom ajunge in punctul de unde am plecat inițial. 


Atenție. Traseul nu este recomandat începătorilor, îndeosebi în condiții de vreme umedă. Vor exista posibile porțiuni de mers pe lângă bicicletă, atât în urcare, cât și în coborâre!!!



Condiţii de participare
Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere.

Înscrierea este considerată validă doar după completarea formularului de înscriere !!!


Echipament recomandat
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament: cască de protecţie, jachetă impermeabilă și echipament potrivit condițiilor atmosferice, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.

Câteva imagini de la ediția trecută. Mai multe imagini aici: http://www.mtbbn.ro/2018/11/mtb-october-ride-in-imagini.html










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...