...

miercuri, 26 iunie 2019

La Căpșuni - Tură de Mountain Bike și Picnic



La început de iulie vom pedala din nou pe culmile munților Bârgăului, pe culmi domoale, pajiști multicolore și văi răcoroase, iar apoi ne vom înfrupta cu căpșuni delicioși, copți pe îndelete la peste 1000 de m altitudine. Ține-te bine și lasă loc, pentru că vom savura apoi un desert delicios. 

LOCATIA: Piatra Fântânele
TRASEU: aprox. 30 km cu 800 m diferență de nivel
DATA: 7 iulie 2019
ORA: 10.00
LOCURI DISPONIBILE: 20

Contribuția va fi dedusă din taxa de participare, in cazul in care veți lua parte la unul din evenimentele ce implică cazare din sezonul 2019.

Formular de înscriere




CUI SE ADRESEAZĂ TURA?!
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant. 
Atenție: Dacă nu ați mai ieșit înainte și pe off-road s-ar putea să întâmpinați neplăceri și dificultăți!!!


Evenimentul este deschis și însoțitorilor care nu pedalează, aceștia urmând să ia parte doar la degustare și picnic. Pentru însoțitori, prețul este de 35 lei/persoană. Copiii până la 12 ani beneficiază de gratuitate.


Locurile sunt limitate și vor fi validate în ordinea înscrierii și achitării taxei de participare.

LOCAȚIA
Ne întâlnim în Piatra Fântânele, locul de start și de finish al turei. (veți primi pe mail locația exactă)

CÂND
Duminică 7 iulie 2019, ora 10.00

TRASEU

Vom parcurge un traseu de aproximativ 30 km cu 800 m diferență de nivel. Traseul va varia în funcție de condițiile meteo și se va desfășura în mică parte pe asfalt, majoritatea fiind compusă din drumuri de piatră, iarbă și pământ. Vom pleca din Piatra Fântânele și vom face un traseu sub formă de circuit pe culmi și prin văi ale munților Bârgăului, trecând prin cătune izolate și locuri pitorești și pajiști multicolore ce ne vor oferi perspective largi asupra masivelor montane înconjurătoare.

Ne vom opri apoi la ferma, unde ne vom înfrupta cu căpșuni pe săturate și vom servi un desert delicios.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși si echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere.

Înscrierea este obligatorie și este validată doar după achitarea taxei de participare. 


ECHIPAMENT RECOMANDAT
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament: cască de protecţie, jachetă impermeabilă, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.



Vin și eu













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...