...

marți, 2 februarie 2016

Colibiţa - Downhill de pe Piatra lui OrbanEra o după-masă de iulie cu o căldură înăbuşitoare şi o umiditate sufocantă. Atmosfera încărcată şi norii care se adunau cu repeziciune anunţau o furtună iminentă. Planul era de a urca pe Valea Repedea până pe Piatra lui Orban, de aici înapoi la obârşia văii Repedea, push biking până în Poiana Calului, trecut apoi în Poiana Cofii, iar de aici doar la vale pe valea Pănuleţului. 

După câteva zeci de minute începe ploaia. Scăpăm destul de lejer, strecurându-ne printre reprizele mai puternice şi alternând cu adăpostiri pe sub cetina groasă a brazilor de pe marginea drumului forestier.  Ajungem într-un final pe micul platou de pe Piatra lui Orban, după un scurt push biking pe oribilul drum croit recent de cei care au amenajat crucea de pe vârf. Deşi am mai ajuns aici de câteva ori înainte, de fiecare dată sunt captat de panorama asupra întregii depresiuni a Colibiţei ce se deschide în faţa ochilor.

Ne delectăm cu afine proaspăt coapte, gândindu-ne ce traseu să abordăm în continuare. Deja era destul de târziu. Un alt push bike până în poiana Calului nu prea ne surâde. Doru lansează ideea de a coborî pe poteca de sub Piatra lui Orban direct în Poiana Slătiniţa, pe drumul de contur ce înconjoară  lacul Colibiţa. El nu mai făcuse traseul ăsta deloc, iar eu eram curios cât de abordabil era pe bicicletă, deşi fusesem recent pe acolo şi nu prea părea a fi prea ciclabil. Nu mai stăm prea mult pe gânduri şi îi dăm la vale.
Yes, indeed

Singletrail
 Până la urmă s-a dovedit a fi una dintre cele mai interesante secţiuni parcurse anul trecut, fiind mult mai abordabilă decât crezusem iniaţial,  reuşind să parcurg cam 80 % din traseu pe bicicletă. Doru a ajuns şi el întreg jos, deşi avusese probleme la sistemul de frânare. 

Piatra Mare la Apus
Cam atât de la tura asta. Din cauza ploii nu am făcut prea multe fotografii pe secţiunea de urcare, iar la coborâre nu ne-am mai oprit...

Urmează câteva ture de vară şi de toamnă de prin munţii Bârgăului.Pe curând!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...