...

joi, 20 mai 2010

Preluca MTB Maraton 2010

Locaţia: Copalnic-Mănăştur, Maramureş
Data: sâmbătă, 15 mai 2010

Primul maraton de pe anul ăsta, Preluca MTB Maraton, s-a desfăşurat în zona prelucilor maramuresene, o zonă foarte pitorească, aşa cum am fost "avertizaţi" de către organizatori. Case şi şuri acoperite cu paie, gospodării răsfirate, culmi domoale, cu panorame largi asupra crestelor carpatice. Un tărâm desprins parcă din altă lume, încremenit în timp, care merită neapărat revăzut şi cu alte ocazii.

Cât despre traseu, a fost mult mai dificil decât am crezut iniţial, mai ales că cei 80-85 de km de care ştiam (puţin dezinteresat de detaliile tehnice) s-au transformat în 92. Un traseu complet cu urcări scurte şi susţinute, coborâri tehnice, urcări lungi (îndeosebi ultima, care parcă nu se mai termina odată) şi constante, coborâri lungi şi de viteză, culminând cu cea în serpentine dinainte de finish, noroi decent (deşi plouase înainte) plus câtevă bălţi de câteva zeci de cm, prezente doar prin pădure şi pe drumurile de pământ.
Din păcate traseul a fost destul de prost marcat (se pare că mare parte din marcaje au fost colecţionate de către localnici), ceea ce a dus la multe rătăciri pentru unii ori la dezvoltarea capacităţilor extrasenzioriale gen intuiţie pentru alţii. Într-un final, după câteva rătăciri, am terminat pe locul 4, loc pentru care urma să mă duelez cu Mihai Olar, de la Voința Cluj. Din păcate, cu puțin timp înainte de finish, într-o curbă fără vizibilitate de pe o uliță a satului, Oli a intrat pe contrasens și a acroșat o mașină ce venea din sens opus. Impactul a fost destul de puternic. Mașina s-a ales cu o oglindă ruptă, iar Oli cu contuzii. Am rămas câteva momente cu el să mă asigur că nu e foarte grav. după care m-am îndreptat spre finish pentru a anunța incidentul organizatorilor.

Câteva imagini:


Cu o seară înainte, pe şoseaua Baia-Mare Dej





La tura lungă, unii au avut de parcurs ultima coborâre, pe drum de pământ, pe ploaie și noroaie

Trupa de voluntari. Mulţumiri!!


Podium fete 36 km 14-18 ani

Fete 19-35 la 92 km


14-18 ani 36 km

peste 36 ani la traseul scurt

19-35 ani la traseul scurt (Vasile Loghi, A. Kelemen și C. Trif)

peste 36 ani traseul lung




Podiumul la 19-35 la distanta lunga 92 km a fost format din Toth Zoltan pe primul loc, Otniel și Robert Dobai pe 2 și subsemnatul pe 3 ( asa au decis organizatorii desi teoretic am iesit pe 4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...