...

TURE 2020Contextul actual a devenit nefavorabil pentru tabere și ture cu grupuri numeroase. În cazul de față, în sezonul 2020 vom organiza câteva ture ghidate cu grup restrâns. Momentan grupurile sunt limitate la 5persoane plus ghid. Pentru că orice situație vine la pachet cu părți pozitive și negative deopotrivă, există și aici aspecte benefice. Find vorba de un număr redus de persoane, grupul este mai omogen și compact, opririle sunt mai reduse, iar atenția ghidului este mai concentrată.

TURE PROGRAMATE

RHODODENDRON MTB WEEKEND

CAMPING: BIKE AND HIKE

26-28 IUNIE 2020 
Pentru primul eveniment din sezon vă propunem un weekend inedit, la final de iunie. Vom înnopta sub cerul înstelat și vom parcurge două trasee ce ne permit să admirăm peisaje deosebite spre crestele munților Rodnei și ai Suhardului. Motivația principală a mtb weekendului va fi spectacolul oferit de florile roz inconfundabile de rhododendron. 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

DEALU NEGRU 

BIKE RIDE

- 30 MAI 2020 -
LOCAȚIA: Piemontul Călimanilor
DATA: 30 Mai 2020
TRASEU: circuit de aprox 45 km cu +/- 700 m dif nivel
Alte detalii: 25 % drum pietruit/ 75 % asfalt. Alt. min 370 m/Alt. max 910 m
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Începem turele ghidate din sezonul 2020 cu un traseu numai bun pentru dezmorțire și de încălzire pentru turele mai serioase ce vor urma. Traseul se va desfășura preponderent pe asfalt, dar va include și drum pietruit, reabilitat recent, astfel că traseul va fi practicabil și în caz de ploaie sau drum umed. 

Destinația noastră va fi Piemontul Călimanilor, cunoscut și sub numele de Dealu Negru. Zona este recunoscută ca una cu cele mai mari densități ale efectivelor de urs brun din țară. Livezile din apropiere și pajiștile cu peri și meri sălbatice atrag în fiecare an urșii din tot arealul munților Călimani. (stați liniștiți, bicicliști nu se regăsesc în meniul urșilor :) ) Deasemena zona era și una dintre destinațiile preferate ale lui Ceaușescu pentru vânătoare. Vom trece pe lângă una dintre cabanele de vânătoare din zonă. 
Dintre restul obiectivelor vizate se numără Pădurea din Șes (pe care trebuia să o vizităm în primăvară), Piatra Corbului (ce era cândva pe malul unei mări preistorice), Stejarul secular din Orheiul Bistriței (a fost probabil martor la colonizarea sașilor în regiune), castrul roman din Orhei, satele săsești din zona Bistriței sau Nösnerland  sau panoramele ce se deschid peste întreaga depresiune a Transilvaniei, până departe înspre munții Apuseni.


2. PLAIURI DE SUB HENIU

BIKE RIDE

- 31 MAI 2020 -
LOCAȚIA: Heniu - Munții Bârgăului
DATA: 31 Mai 2020
TRASEU: dus-întors de aprox 20 - 40 km cu 600/1000 m dif nivel
Alte detalii: 25 % drum pietruit/ 75 % asfalt. Alt. min 470 m/Alt. max 1250 m
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Pentru a doua zi ne mutăm ceva mai la altitudine, urmând să explorăm plaiurile pitorești de la baza muntelui Heniu. Ne vom bucura de ultimele culori de primăvară cu verde crud și vom admira panorame deosebite ce se deschid spre văile Bârgăului, Bistriței sau Someșului, având crestele impunătoare ale munților Rodnei pe fundal. Vom parcurge un traseu cu o urcare susținută pe asfalt ce ne va duce apoi pe curbă de nivel pe sub muntele Heniu, cel mai înalt vârf din munții Bârgăului - 1611 m. Destinația va fi o superbă locație cu fagi seculari de unde vom admira crestele și culmile munților Rodnei, pe care îi vom explora în cadrul unor ture ulterioare.

Traseul este de tip dus-întors. Putem parcurge primii 2 x 10 km= 20 km cu masina. Apoi urmează o urcare pe asfalt cu pantă ce crește constant și care poate pune probleme celor mai puțin antrenați. Ajungem după o urcare susținută într-un frumos punct de belvedere. De aici continuăm pe curbă de nivel. Asfaltul se transformă în drum pietruit și apoi pământ. Este foarte probabil ca pe ultimii kilometri să dăm de noroi și să ne murdărim echipamentul :). O ultimă urcare foarte abruptă pe drum de iarbă și pământ ne va duce într-un pâlc de fagi seculari. De aici, după o pauză binemeritată, fie ne întoarcem, fie mai urcăm (probabil impingând bicicletele) preț de 2 kilometri cu 200 m dif de nivel.


CONDIȚII DE PARTICIPARE
Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea integrală prin transfer bancar/plata cu cardul a taxei de înscriere. În caz de neparticipare, taxa se va returna doar în cazul în care va fi găsit un înlocuitor.
Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. În caz de reprogramare se va discuta de comun acord.

FOTO DIN ZONELE VIZATE

DEALU NEGRUHENIU


HAI LA PEDALAT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...