...

Tură de drumeție în Parcul Național Munții Rodnei pe Vf. Bătrâna și Tăul Muced

 


În aceste zile caniculare vă propunem o tură de răcorire spre culmile munților Rodnei. Vom face și un ocol pe la Tăul Muced, o locație ce găzduiește una dintre puținele plante insectivore din flora României -  roua cerului.

TAXA: 100 lei/pers

INCLUDE:

 • organizarea turei și ghidaj 
 • ghid montan și național autorizat
 • sfaturi în fotografia de natură și peisaj
 • fotografiile din tură
Locuri disponibile: 10 participanți

Locație: Romuli, jud. Bistrița-Năsăud


Termen limită pentru înscrieri, vineri 12 iulie ora 16.00!!! Atenție,  locurile sunt limitate!PROGRAM

Ne întâlnim sâmbătă, 13 iulie ora 09.00, în localitatea Romuli, într-o locație ce vă va fi comunicată ulterior completării formularului de înscriere. De aici mai continuăm aproximativ 12 km cu mașinile, pe drum forestier în stare bună, până în Pasul Pietrii, ca apoi să pornim pe jos în tură. 

Estimăm că în jur de ora 15.00 vom fi din nou la locul de start. După tură putem opri la restaurantul din Romuli pentru a servi masa.

Pentru ce interesați, vom discuta pe traseu aspecte ce țin de fotografia de natură și peisaj și pregătirea și parcurgerea drumețiilor, în siguranță.

Pe traseu vom avea multiple ocazii de a fotografia, acoperind cadre ce țin de fotografia de natură, macro și peisaj.

Atenție: programul și traseul pot suferi modificări în funcție de dinamica grupului și din varii motive, siguranța și satisfacția participanților fiind pe primul loc!

TRASEU

Vom parcurge pe jos un traseu relativ ușor, de aproximativ 8-10km și 500 m diferență de nivel. Nu este un traseu dificil din punct de vedere tehnic, fiind potrivit și pentru începătorii fără probleme de sănătate și cu o condiți fizică normală. Traseul va fi pe drumuri pietruite și scurte secțiuni pe poteci.

Ne vom deplasa într-un ritm lejer, accesibil, cu pauze de povestit, energizare, rehidratare și fotografiat.

Distanță: 8 km

Diferență de nivel:500 m

DificultateU Ș O R /M E D I U

Altitudine minimă: 1200 m

Altitudine maximă: 1710 m


OBIECTIVE:

 • Munții Rodnei
 • Tăul Muced
 • plante insectivore (roua cerului)
 • viață sălbatică 
 • natură

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

 • încălțaminte/ghete de drumeție impermeabile
 • îmbrăcăminte outdoor adecvată condițiilor meteo
 • pelerină de ploaie impermeabilă!!!
 • cremă pentru protecție solară
 • pălărie/șapcă
 • recipient pentru apă/termos (minim 1,5 L de lichide)
 • alimente/batoane energizante
 • rucsac outdoor 20-40 L

ECHIPAMENT RECOMANDAT

 • bețe de drumeție
 • aparat foto

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să dețină și să folosească echipamentul recomandat și o condiție fizică și psihică adecvată activității fizice în aer liber în condiții de iarnă. Participanții minori trebuie să fie însoțiți de un adult și să aibă o condiție fizică bună și experiență pe trasee asemănătoare.
Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume întreaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Participanții își asumă faptul că o astfel de tură presupune efort fizic şi risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamentului, prin condiţii cu vreme nefavorabilă şi fenomene meteorologice extreme, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice agresive, parcurgerea de poteci neamenajate și neasigurate etc. Vor purta echipament adecvat condiţiilor atmosferice pe toată perioada desfăşurării turelor şi vor pune siguranţa personală şi a celorlalţi participanţi pe primul loc. De asemenea, aceștia trebuie să fie receptivi la sfaturile şi instrucţiunile organizatorului, pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului, şi să se conformeze deciziilor acestuia. În caz contrar, accesul la turele viitoare nu va mai fi permis.

Participanții trebuie să manifeste o conduită responsabilă pe toată durata evenimentului, cu respect față de ceilalți participanți, personal, localnici, animale domestice ori sălbatice și mediul înconjurător. Ne ghidăm după principiile “Leave No Trace” (Nu lăsa urme), prin care ne luăm angajamentul că vom lăsa locurile vizitate cel puțin în starea în care le-am găsit. 

Prin completarea formularului, participanții acceptă termenii și condițiile de participare la tură.

Taxa de participare va fi achitată prin transfer bancar. Numărul minim pentru care se ține tura: 4 persoane. Tura se poate ține și cu un număr mai mic de participanți, însă prețul se va recalcula. În caz de anulare, taxa de participare se va returna.

Conform prevederilor Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, participanții sunt de acord ca, prin furnizarea datelor personale, acestea sa sa fie prelucrate in scopul organizarii evenimentului. De asemenea sunt de acord ca fotografiile și video clip-urile realizate în timpul evenimentului și în care pot fi identificați, să fie făcute publice în mediul online sau în alte materiale digitale sau printate.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...