...

joi, 30 mai 2024

Kids & Family Bike Ride - 2 Iunie 2024 Colibița

 


 

Întrucât obiceiurile sănătoase se deprind de la vârste fragede, vă propunem o tură de mountain bike dedicată copiilor și familiilor, pe un traseu ușor cu plecare și finish la Colibița.

Tura este potrivită părinților care pot să transporte copii pe bicicletele proprii de tip Mountain Bike, pe scaun auxiliar, cu prindere pe top tube (țeava superioară). sau seat tube (bara de sub scaun). De asemenea copiii care au experiența anterioară și sunt capabili să parcurgă singuri sau tractați, pe bicicletele lor sau bike trailer, un traseu de 15 km cu 250 m diferență de nivel, sunt bineveniți.


Kids & Family Bike Ride este o tură amicală dedicată părinților și copiilor, organizată împreună cu Asociația ECOLIBRIUM.

Participarea este gratuită!


DATA: Duminică 2 Iunie

ORA: 11.00

LOCAȚIA: Mița (Colibița)

TRASEU

Distanța: 16 km

Diferență de nivel: + 250 m/ – 250 m

Altitudine min./max./  806 m/ 1050 m/

Suprafața:  Asfalt 10 % Drum forestier 90 %

Dificultate: Ușor

Tip traseu: liniar

Sens de parcurgere: ⇨

Traseu de tip dus-întors, desfășurat pe drum forestier în stare foarte bună, fără porțiuni dificile,  potrivit începătorilor și familiilor.

Traseul pleacă din satul Mița și urmărește în urcare ușoară cursul văii Izvorul Lung, pe care intrăm după aproximativ 1 km de la start. De la intersecția cu drumul ce urcă pe valea lui Toader se face dreapta spre șaua Terha, urmărind marcajul turistic triunghi roșu. După aproximativ 3 km de urcare constantă, puțin mai susținută decât în prima partea a traseului,  ajungem într-o mică poiană, unde pe dreapta, observăm foișorul ce adăpostește izvorul mineral Borcut (Dălbidan), plăcut la gust și ușor carbogazos. Locația beneficiază și de un foișor generos pe care îl putem folosi pentru a ne adăposti în caz de ploaie sau pentru a servi masa.

Ne întoarcem pe același traseu, coborând mai rapid până la intersecția cu valea lui Toader și mai lejer de aici și până în sat.


PROGRAM: Ne întâlnim duminică, 2 Iunie la ora 11.00 în Mița (Colibița) (jud. Bistrița-Năsăud). DE aici plecăm în tură via Izvorul lung, spre Borcut. Aici facem o pauză de masă în foisor. Ne jucăm, socializăm , iar apoi ne întoarcem pe același traseu la locul de start. După tură, putem lua masa cu cei care doresc la unul dintre restaurantele sau punctele gastronomice din zonă.


CUI SE ADRESEAZĂ TURA

Părinților care practică ciclismul montan și au posibilitatea să transporte copiii pe scaun auxiliar în față și/sau copiilor capabili să parcurgă un traseu de 15 km cu 250 m diferență de nivel, pe drum pietruit, fie prin forțele proprii fie tractați parțial. Desigur, toți membri familiei care pedalează, sunt bineveniți alături de noi.



CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.
Participanții minori pot participa doar dacă sunt însoțiți de părinți sau aparținători.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.



Veți primi toate detaliile pe mail/whatsapp după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 12 h înainte de începere.
ECHIPAMENT NECESAR
  • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
  • scaun pentru copii
  • cască de protecţie
  • bluză termică
  • jachetă impermeabilă
  • pantaloni impermeabili
  • mănuşi
  • ochelari de protecţie
  • cameră de rezervă şi kit pentru pană
  • pompă de mână
  • alimente/batoane energizante
  • apă/lichide minim 1,5 L













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...