...

Toamna în Maramureș - MTB Weekend 1-3 Octombrie, Breb


Experimentează aromele și culorile specifice de toamnă, având ca tabără de bază localitatea Breb, probabil unul dintre cele mai autentice și mai reprezentative sate din Maramureș.

Pedalăm prin sate idilice și peisaje pitorești, vizităm biserici de lemn aflate în Patrimoniul UNESCO și rezervații naturale, fiind răsplătiți apoi cu bucate delicioase, specifice pentru gastronomia locală.

LOCAȚIA: Breb, Maramureș

DATA: 1-3 Octombrie 2021

OBIECTIVE:
  • Monumente UNESCO
  • Biserici de lemn
  • Rezervații naturale
  • Plaiuri pitorești
  • Gastronomie locală
  • Arhitectură tradițională
  • Viață rurală


CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.

Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Pensiune agroturistică, Breb, jud. Maramureș

PREȚ: 850 lei/pers (750 lei/pers dacă te înscri până pe 15 septembrie)

Locuri disponibile: 12 (6 locuri libere)

TAXA INCLUDE
  • 2 trasee de mountain bike cu ghid
  • 2 nopți de cazare în cameră dublă cu mic dejun
  • cină tradițională - Vineri, Sâmbătă 
  • prânz Sâmbătă (la pachet)
  • prânz tradițional Duminică 
  • Mountain biking tips & tricks
  • Fotografiile realizate în cele două ture


Există posibilitatea de a participa doar la ture, și fără cazare și/sau masa, dacă doriți să vă cazați într-o locație de cazare diferită. Contactați-ne pentru detalii:
0742 823 193 sau mtbbnguide @gmail.com

Reduceri
20 % pentru însoțitorii care nu pedalează
10 % pentru membri MTB BN Club Gold (participanți la minim 3 ture/evenimente MTB BN în sezoanele 2020 și 2021 - cumulat)
5 % pentru membri MTB BN Club Silver (participanți la minim 1 tură/eveniment MTB BN în sezoanele 2020 și 2021 - cumulat)
5 % pentru cupluri (ambii participanți pedalează)

Reducerile de mai sus nu se cumulează cu alte oferte sau reduceri, însă se va lua în calcul varianta cea mai avantajoasă pentru participant.

TRASEE
Vom parcurge două trasee, sâmbătă traseu de nivel mediu aprox. 40-50 km cu 800-1000 m diferență de nivel și duminică un traseu cu dificultate redusă de aprox. 30 km cu 500-600 m dif nivel, desfășurate în cea mai mare parte pe drumuri forestiere pietruite, dar și pe asfalt (aprox. 15-20 km/zi in funcție de traseul parcurs).
Sâmbătă vom avea de ales între un traseu spre Creasta Cocoșului și rezervația Tăurile Chendroaiei și un traseu spre platoul vulcanic Igniș. Vom alege traseul în funcție de nivelul prticipanților și de condițiile meteo.
Duminică vom parcurge un traseu mai ușor, de "duminică" :) prin satele din zona Mara-Cosău, având incluse în program și câteva vizite la obiectivele și bisericile de lemn din zonă (între care și biserica din Budești inclusă în patrimoniul UNESCO).
Vom alege traseele în funcție de condițiile atmosferice și de nivelul general al participanților.
Dacă nu vor fi condiții optime de pedalat (temperaturi scăzute, ploi abundente, ninsoare) vom vizita obiectivele propuse cu mașina și apoi pe jos, în drumeții scurte (satul Breb, unul dintre cele mai bine păstrate și reprezentative sate pentru Maramureș, bisericile de lemn, munument UNESCO din Budești și Desești, instalații de tehnică rurală - mori, piue, vâltori - Sârbi, bisericile de lemn din Hoteni, Călinești, memorialul comunismului Sighet, cimitirul vesel și biserica de lemn din Sighet etc).

Traseele propuse pot suferi modificări din varii motive, pe primul loc fiind siguranța și satisfacția participanților!

CAZARE
Ne vom caza la o pensiune din satul Breb în camere duble cu pat matrimonial sau twin, cu baie în cameră. Cazarea este inclusă în taxa de participare.
Primii 8 participani pot opta să se cazeze în camerele amenajate într-o casă tradițională in curtea pensiunii.
Supliment single 150 lei/pers.

MASA
Vom servi masa la pensiune, dar și la două dintre restaurantele tradiționale din sat, cu un meniu din gastronomia locală. În taxa de participare sunt incluse următoarele mese:

Vineri - cina
Sâmbătă - mic dejun, prânz la pachet (sandvish),  cina
Duminică - mic dejun, prânz 

PROGRAM

Vineri

17.00 Sosirea participanților

17.30-19.00 Plimbare pe ulițele satului Breb

19.30 Cina

20.30 Prezentarea taberei și a programului


Sâmbătă

8.30 Mic dejun

09.45 Bike check

10.00 Plecare în tură

13.00 Prânz picnic

17.00 Sosire din tură

19.00 Cina în sat


Duminică

8.30 Mic dejun

9.30 Plecare în tură

15.00 Sosire din tură

16.00 Prânz în sat

17.00 Ne luăm La revedere!


În funcţie de condiţiile atmosferice şi de dinamica grupului sau din varii motive, programul

și traseele propuse pot suferi modificări !!!


MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKSPentru cei interesați, vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.

Ne vom axa pe aceste aspecte îndeosebi vineri, atât înainte de tură, cât și pe traseu.


FAMILY TIMEPuteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Însoțitorii care nu pedalează, beneficiază de 20 % reducere din prețul afișat.
Copiii de toate vârstele sunt bine-veniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funcție de vârstă.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea unui avans de 300 lei/pers prin transfer bancar până la data de 23 Septembrie. Înscrierile se închid pe data de 23 Septembrie sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, însă va putea fi luată în considerare la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă manifestați simptome de gripă sau răceală, vă rugăm să rămâneți acasă. Și în acest caz, taxa de participare va fi valabilă la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent sau din sezonul următor.
Dacă veți fi plasat anterior și pe perioada desfășurării turei, și ați achitat taxa de participare, o vom returna în urma unor acte doveditoare.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 48 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. Dacă nu vor fi condiții optime de pedalat (temperaturi scăzute, ploi abundente, ninsoare) vom vizita obiectivele propuse cu mașina și/sau apoi pe jos (satul Breb, unul dintre cele mai bine păstrate și reprezentative sate pentru Maramureș, bisericile de lemn, munument UNESCO din Budești și Desești, instalații de tehnică rurală - mori, piue, vâltori - Sârbi, bisericile de lemn din Hoteni, Călinești, memorialul comunismului Sighet, cimitirul vesel și biserica de lemn din Sighet etc. )
ECHIPAMENT NECESAR
  • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
  • cască de protecţie
  • mănuşi
  • ochelari de protecţie
  • bluză termică
  • jachetă impermeabilă
  • pantaloni impermeabili
  • huse impermeabile pentru încălțăminte
  • rucsac bike/borsetă bike
  • cameră de rezervă şi kit pentru pană
  • pompă de mână
  • trusă multifuncțională
  • batoane energizante
  • lichide

Un set de imagini din locurile pe care le vom vizita

Usa bisericii de lemn din Budesti... ceva fantastic pentru pasionatii de simbolistică și geometrie sacră

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...