...

Tărâmuri nordice MTB Weekend 24-26 iulie 2020
Pentru ultimul weekend din luna lui cuptor vă propunem un weekend inedit. Vom explora ținuturi nordice, aproape de granița cu Ucraina, parcurgând trasee spectaculoase în Parcul Național Munții Rodnei și munții Maramureșului. Printre obiectivele vizate se numără Lacul glaciar Știol, Cascada Cailor, cea mai mare cascadă din România, porțiuni din cresta munților Rodnei, la 2000 m altitudine, drumuri de culme și panorame deschise în muții Maramureșului.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE


LOCAȚIA: Pasul Prislop
TRASEE: 2 trasee de 20-45 km
DATA: 24-26 iulie 2020
PREȚ:
670 lei/pers pentru participanți
470 lei /pers pentru însoțitori
280 lei/pers (fără cazare și masă)

Locuri disponibile: 12

TAXA INCLUDE
Ghid de turism autorizat
Cazare în camere dublă
Mesele (mic dejun, prânz la pachet, cina)
Mountain biking tips & tricks
Sfaturi în fotografia de natură și peisaj
Fotografiile realizate în cele două ture
Tricou tehnic

Pentru cei care optează să participe doar pentru o zi (130 lei/pers) sau nu au nevoie de cazare și masă, sunt incluse toate facilitățile de mai sus exceptând, cazarea și masa.

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, băuturile, alte costuri.

Supliment single 100 lei/pers.

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 2-4
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR-INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Pasul Prislop, ce face trecerea dintre Maramureș și Bucovina, la limita dintre munții Rodnei și munții Maramureșului,

TRASEE
Vom parcurge două trasee, în munții Rodnei, respectiv Marmureșului, cuprinse între 20 și 45 km , și cu o diferență de nivel de la 500 m la 1300 m, desfășurate pe drumuri forestiere sau de culme pietruite și poteci montane.
În funcție de numărul și de nivelul tehnic și fizic al participanților vom alcătui una sau două grupe, urmând să parcurgem trasee de lungimi și grade diferite de dificultate.

Ziua 1 Sâmbătă - Parcul Național Munții Rodnei

Traseu scurt: 15/20 km cu + 300/600 m dif nivel
Traseu lung: 30/45 km cu + 900/1400 m dif nivel

Ziua 2 Duminică - Parcul Natural Munții Maramureșului

Traseu scurt: 20 km + 400 m dif nivel
Traseu lung: 40 km + 1100 m dif nivel

OBIECTIVE
  • Parcul Național Munții Rodnei
  • Cascada Cailor
  • Lacul glaciar Știol
  • creste montane
  • Parcul Natural Munții Maramureșului
  • panorame largi
  • peisaje montane
  • cură de altitudine
CAZARE
Vom fi cazați la o pensiune din zonă,  cu condiții superioare de cazare, în camere cu pat dublu și baie în cameră.

MASA
Vom servi masa la pensiune, în taxa de participare fiind incluse următoarele mese: 
Vineri: cina
Sâmbătă: mic dejun, cina
Duminică: mic dejun, prânz


MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKS
Pentru cei interesați vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.


FAMILY TIME
Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 470 lei/pers.
Copiii de toate vârstele sunt bine-veniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funție de vârstă.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Pentru a respecta reglementările în vigoare, vom pedala în grup de maxim 10 persoane (9 participanți + 1 ghid).

Data limită pentru înscrieri: 22 iulie 2020

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea unui avans de 250 lei/pers prin transfer bancar până la data de 22 iulie 2020. În caz de neparticipare, taxa se va returna doar în cazul în care va fi găsit un înlocuitor. Dacă vă răzgândiți până pe 19 iulie, taxa se va returna, exceptând comisioanele bancare.
Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. În caz de reprogramare se va discuta de comun acord.
ECHIPAMENT RECOMANDAT
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament de bike: cască de protecţie, jachetă și pantaloni impermeabili, folie de supraviețuire sau pelerină de ploaie, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...