...

Țara Dornelor - MTB Weekend & BrunchPe 18-20 septembrie ne reîntâlnim pe Tărâmul Cerbilor, pentru un MTB Weekend de poveste, pe plaiurile pitorești din Țara Dornelor.

Pe lângă cadrul natural și rural de excepție, Țara Dornelor, ne-a surprins de fiecare dată cu bucate naturale și tradiționale delicioase.
De data aceasta am inclus în program un eveniment inedit: ecoBrunch în Țara Dornelor - un "eveniment de cultură gastronomică, de socializare și de promovare a destinației de ecoturism Țara Dornelor" organizat de Asociația My Transylvania, în parteneriat cu Asociația de Ecoturism Țara Dornelor și Asociația de Ecoturism din România.

LOCAȚIA: Țara Dornelor
TRASEE: 3 trasee de 15-40 km
DATA: 18-20 Septembrie 2020
PREȚ: 770 lei/pers

TAXA INCLUDE
Ghid de turism autorizat
Cazare în cameră dublă cu baie privată
Taxa de participare la ecoBrunch Tara Dornelor
Mesele (mic dejun, brunch,  cina)
Mountain biking tips & tricks
Sfaturi în fotografia de natură și peisaj
Fotografiile realizate 
Suvenir

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, băuturile, alte costuri.

Supliment single 100 lei/pers.

Pentru cei care doresc să participe doar în ziua de sâmbătă, cu acces la ecoBrunch și tura de bicicletă de după, prețul este de 170 lei/pers.

Cei care au mai fost cu noi în ture organizate anul acesta, precum și cuplurile în care ambii parteneri pedalează, beneficiază de 10 % reducere.

Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 550 lei/pers. (Biletul de intrare la ecoBrunch este inclus)
CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Panaci - Depresiunea Dornelor, județul Suceava

TRASEE
Vom parcurge trei trasee, în munții Bistriței, Giumalău și Depresiunea Dornelor, cuprinse între 15 și 40 km, și cu o diferență de nivel de la 200 m la 1000 m, desfășurate pe drumuri forestiere, drumuri de culme pietruite sau de pământ, dar și asfalt.


Vineri 18 Septembrie
Bike: 15 km +200 m/-200 m
După ce ne adunăm la locația de cazare și servim o ciorbă, facem un traseu prin împrejurimi.

Sâmbătă 19 Septembrie
aprox 40 km +850 m/-850m dif nivel
După un mic dejun sumar, pronim în tură pe o scurtă buclă prin satele din Depresiunea Dornelor, ce ne va duce la locația unde vom lua parte la ecoBrunch în Țara Dornelor, o aventură culinară de excepție. După o scurtă vizită la unul dintre izvoarele cu apă minerală din zonă, ne continuăm traseul spre culmile munților Bistriței. După o urcare susținută, vom avea parte de priveliști deosebite spre Țara Dornelor și culmile munților Călimani, până departe spre munții Bârgăului sau Rodnei.

Duminică 20 Septembrie
20/25 km +800/1050 m - 800/1050 m
După un scurt transfer cu mașinile, vom porni spre cabana Giumalău pe biciclete. După o urcare susținută, cu cei mai în formă vom cuceri vârful Giumalău de 1858 m pe biciclete, ceilalți urmând să ne aștepte la cabană. Vom avea parte de panorame superbe spre Depresiunea Dornlor, Munții Călimani spre sud, Obcinele Bucovinei spre nord sau masivul Rarău, ori munții Bistrișei spre est si SE.
Revenim la mașini, urmând ca, împreună cu cei care doresc să ne întorcem la pensiune pentru a servi prânzul.


ecoBRUNCH ȚARA DORNELOREveniment de cultură gastronomică, de socializare  și de promovare a destinației de ecoturism Țara Dornelor.
Parteneri instituționali: Școala Gimnaziala Panaci; Primăria comunei Panaci
Un proiect ce sprijină conservarea patrimoniului local și autenticitatea experienței turistice prin intermediul gastronomiei în destinațiile de ecoturism ale României.


ȚARA DORNELOR

Țara Dornelor este una dintre destinațiile ecoturistice din România, iar încet se conturează și ca o locație optimă spre a fi descoperită din șaua bicicletei. De la trasee pentru începători, până la ture antrenante, există opțiuni pentru fiecare nivel de experiență. Pe site-ul destinație
 https://taradornelor.ro/, pe lângă alte activități ce pot fi desfășurate în zonă, se regăsesc și câteva dintre traseele ce pot fi parcurse aici. Pe lângă descrierea detaliată a fiecărui traseu, găsiți și traseele în formate potrivite pentru dispozitevele GPS. Ne bucurăm că am avut și noi un mic aport în conturarea imaginii destinației, prin fotografiile pe care le-am realizat aici.


PROGRAM


Ziua1 Vineri 18 Septembrie
15.00 Ne întâlnim la locație
15.10 Servim o ciorbă
16.00 Facem o tură în împrejurimi
19.30 Cina
20.30 Ședința tehnică
22.00 Nani

Ziua2 Sâmbătă 19 Septembrie
08.30 Mic dejun
09.30 Plecăm în tură scurtă spre...
11.00 ecoBrunch în Țara Dornelor
13.00 Continuăm tura
17.00 Sosire din tură
18.30 Cina

Ziua3 Duminică 20 Septembrie
08.30 Mic dejun
09.30 Plecăm în tură
15.00 Ne întoarcem din tură
15.30 Prânz opțional
16.00 Tai tai

OBIECTIVE
 • eco-destinația Țara Dornelor
 • satele și cătunele de munte pitorești
 • ecoBrunch în Țara Dornelor
 • locuri de belvedere
 • mountain bike tips and tricks
 • culmile munților Bistriței
 • tinovul Șaru Dornei
 • drumuri și poteci de iarbă și pământ
 • arhitectură rurală
 • ocupații tradiționale
 • izvoare cu ape minerale
 • păduri sălbatice și pajiși întinse
 • peisaje de vis
 • mâncare tradițională din ingrediente naturale de proveniență locală


CAZAREVom fi cazați la una dintre locațiile noastre preferate, punctul forte fiind reprezentat de bucatele delicioase pe care le vom servi aici. Practic aproape toate ingredientele folosite pentru prepararea mesei provin din gospodăria gazdei. 
Camerele sunt mobilitate cu mobilier din lemn masiv și dispun de baie proprie.

MASA

Vom servi masa la pensiune, în taxa de participare fiind incluse următoarele mese: 
Vineri: cina
Sâmbătă: mic dejun, ecoBrunch, cina
Duminică: mic dejun

ECOTURISM și dezvoltare durabilă
Ecoturismul este acea formă de turism care urmărește un impact minim asupra mediului, protejarea patrimoniului cultural și susținerea economică a comunitălilor locale. Bicicleta reprezintă în sine un mijloc prietenos cu mediul înconjurător, având un impact mai redus asupra naturii. Vom descoperii un tărâm de poveste, alături de ghizi locali, buni cunoscători ai locurilor, cu implicarea și susținerea comunității locale. 

Țara Dornelor este recunoscută ca fiind una dintre destinațiile de ecoturism din România, iar pensiunea la care vom sta este membru certificat al Asociației de Ecoturism din România.


MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKS
Pentru cei interesați vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.


FAMILY TIME
Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 550 lei/pers. (Biletul de intrare la ecoBrunch este inclus)
Copiii de toate vârstele sunt bine-veniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funcție de vârstă.(accesul la ecoBrunch este gratuit pentru copii până la 14 ani).

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Pentru a respecta reglementările în vigoare, vom pedala în grup de maxim 10 persoane (9 participanți + 1 ghid).

Data limită pentru înscrieri: 13 14 Septembrie 2020 (Atenție! - locurile sunt limitate)

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.

Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea unui avans de 250 lei/pers prin transfer bancar până la data de 14 Septembrie 2020. În caz de neparticipare, taxa se va returna doar în cazul în care va fi găsit un înlocuitor.
Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. În caz de reprogramare se va discuta de comun acord.
ECHIPAMENT RECOMANDAT
Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament de bike: cască de protecţie, jachetă și pantaloni impermeabili, folie de supraviețuire sau pelerină de ploaie, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană, pompă de mână, trusă multifuncțională, rucsac, energizante, lichide.

Vezi cum a fost la edițiile anterioare:


Apetizers :)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...