...

Rhododendron MTB Weekend 2021

 
Pentru primul weekend din luna iulie vă propunem un weekend inedit într-un decor de excepție. Vom explora ținutul rhododendronului și al cocoșului de mesteacăn, parcurgând trasee spectaculoase în Parcul Național Munții Rodnei și Parcul Natural Munții Maramureșului. Printre obiectivele vizate se numără Lacul glaciar Știol și izvorul Bistriței Aurii, Cascada Cailor - cea mai mare cascadă din România, porțiuni din creasta munților Rodnei, la 2000 m altitudine, drumuri de culme și panorame deschise în munții Maramureșului.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE


LOCAȚIA: Pasul Prislop
TRASEE: 2 trasee de 20-45 km
DATA: 2-4 iulie 2021
PREȚ: 670 lei/pers
Supliment single 80 lei/pers.

Locuri disponibile: 10

TAXA INCLUDE
 • 2 trasee de mountain bike cu ghid
 • 2 nopți de cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus
 • prânz la pachet Sâmbătă și Duminică
 • 2 sesiuni de stretching după ture cu DefineYou
 • Mountain biking tips & tricks
 • Fotografiile realizate în cele două ture
 • Suvenir

Pentru cei care optează să participe doar pentru o zi (150 lei/pers), sunt incluse toate facilitățile de mai sus exceptând, cazarea și masa.

Nu este inclus
Transportul până și de la locație, mesele nespecificate, băuturile, alte costuri.

Puteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 420 lei/pers, fiind incluse cele două nopți de cazare cu mic dejun și două sesiuni de pilates sustinute de Define You.
Copiii de toate vârstele sunt bine-veniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funție de vârstă.

Reduceri

10 % pentru cupluri (ambii participanți pedalează)
10 % pentru membri MTB BN Club Gold (participanți la minim 3 ture/evenimente MTB BN în sezoanele 2020 și 2021 - cumulat)
5 % pentru membri MTB BN Club Silver (participanți la minim 1 tură/eveniment MTB BN în sezoanele 2020 și 2021 - cumulat)

Reducerile nu se cumulează, însă se ia în calcul varianta cea mai avantajoasă pentru participant.

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.


Nivel fizic minim necesar: 2-4 (in functie de traseul ales)
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Pasul Prislop, ce face trecerea dintre Maramureș și Bucovina, la limita dintre munții Rodnei și munții Maramureșului.

OBIECTIVE
 • Parcul Național Munții Rodnei
 • Cascada Cailor
 • Lacul glaciar Știol
 • creste montane
 • Parcul Natural Munții Maramureșului
 • panorame largi
 • peisaje montane
 • cură de altitudine

TRASEE
Vom parcurge două trasee, în munții Rodnei, respectiv Marmureșului, cuprinse între 20 și 45 km , și cu o diferență de nivel de la 400 m la 1400 m, desfășurate pe drumuri forestiere sau de culme pietruite și poteci montane.
În funcție de numărul și de nivelul tehnic și fizic al participanților vom alcătui una sau două grupe, urmând să parcurgem trasee de lungimi și grade diferite de dificultate. Numărul minim pentru a constitui o grupă este de 4 participanți. Raportul maxim ghid:participanți pt tura lungă este de 1:7.


ZIUA 1
Parcul Național Munții Rodnei
În prima zi vom explora tărâmul rhododendronului din Parcul Național Munții Rodnei, printre obiective, în funcție de traseul ales, numărându-se Pasul Prislop, ce face trecerea dintre Bucovina și Maramureș, impresionanta căldare glaciară ce găzduiește lacul Știol, din care izvorăște râul Bistrița Aurie, Cascada Cailor - cea mai mare cascadă din România, porțiuni din creasta munților Rodnei.


Traseu scurt:

Traseu cu plecare din Pasul Prislop via Poiana/Lacul Știol și Cascada Cailor.

Distanță: 15/20 km cu + 300/600 m dif nivel
Dificultate: UȘOR - MEDIU
Suprafață: drum pietruit, drum de pământ, potecă
Alt. min 1400 m/Alt. max 1700 m
Nivel fizic minim necesar: 2-3
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR-INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Traseul va fi ales în funcție de nivelul participanților care optează pentru traseul scurt, fie dus-intors, fie circuit.


Traseu lung:

Circuit cu plecare din Borșa/Pasul Prislop via Poiana Știol, șaua Gărgălău la peste 1900 m altitudine. Traseul implică și un push-bike de aproximativ 1 km (sau mai puțin, în funcție de abilități :D).

Distanță: 30/45 km cu + 900/1400 m dif nivel
Dificultate: DIFICIL
Suprafață: asfalt, drum pietruit, drum de pământ, potecă
Alt. min 700 m/Alt. max 1900 m
Nivel fizic minim necesar: 4
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR-AVANSAT
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Atenție - traseul lung este destinat doar celor antrenați și cu un nivel tehnic cel puțin de nivel mediu spre avansat!!!

ZIUA 2
Parcul Natural Munții Maramureșului
Pentru a doua zi vă propunem o incursiune pe tărâmul cocoșului de mesteacăn, una dintre cele mai rare păsări din România. Ne vom apropia de granița de nord a țării și vom avea parte de peisaje spectaculoase la 1700 m altitudine. Traseul va fi pe drum pietruit, fără dificultăți tehnice, traseul scurt fiind accesibil și începătorilor.

Traseu scurt:

Distanță: 22 km cu + 400 m dif nivel
Dificultate: UȘOR - MEDIU
Suprafață: drum pietruit
Alt. min 1400 m/Alt. max 1700 m
Nivel fizic minim necesar: 2-3
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)


Traseu lung:

Distanță: 40 km cu + 1200 m dif nivel
Dificultate: MEDIU DIFICIL
Suprafață: drum pietruit
Alt. min 870 m/Alt. max 1700 m
Nivel fizic minim necesar: 2-3
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR-INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)


ATENȚIE - traseele pot suferi modificări din varii motive, siguranța și satisfacția participanților fiind pe primul loc!


CAZARE
Vom fi cazați la o pensiune din zonă, cu o frumoasă priveliște spre munții Rodnei, în camere cu pat dublu și baie în cameră. Cazarea este inclusă în taxa de participare. 
Supliment single 80 lei/pers.

MASA
Vom servi masa la restaurantul pensiunii, în taxa de participare fiind inclus micul dejun de sâmbătă și duminică și prânzul la pachet (pe traseu) în cele două zile de pedalat. Cina o servim la restaurantul pensiunii sau la unul dintre restaurantele din zonă, în funcție de preferințe.

STRETCHING & PILATES


Beneficiile stretching-ului de după efortul fizic, specific turelor de bicicletă, este bine-cunoscut.
Vom beneficia după fiecare tură de câte o sesiune de stretching susținută de către Alina de la Define You.
Însoțitorii vor avea parte la rândul lor de două sesiuni de pilates.

MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKSPentru cei interesați, vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.


FAMILY TIMEPuteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Pentru însoțitorii care nu pedalează, prețul este de 420 lei/pers, fiind incluse cele două nopți de cazare cu mic dejun și două sesiuni de pilates sustinute de Define You.
Copiii de toate vârstele sunt bine-veniți, urmând să beneficieze de reduceri sau gratuitate, în funție de vârstă.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea unui avans de 250 lei/pers prin transfer bancar până la data de 29 iunie 2020.Înscrierile se închid pe 29 iunie sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, însă va putea fi luată în considerare la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă manifestați simptome de gripă sau răceală, vă rugăm să rămâneți acasă. Și în acest caz, taxa de participare va fi valabilă la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă veți fi plasat în carantină pe perioada desfășurării turei, și ați achitat taxa de participare, o vom returna în urma unor acte doveditoare.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 48 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.
ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide

Vezi cum a fost anul trecut la:Parcul Național Munții Rodnei


Parcul Natural Munții MaramureșuluiNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...