...

LA CĂPȘUNI MTB WEEKEND 9-11 iulie 2021


Dacă nu ai mâncat anul acesta căpșuni pe săturate, acum mai ai o șansă.

Vino să petreci alături de noi un weekend întreg pe plaiurile pitorești din munții Bârgăului. 

Vom înnopta sub cerul liber, vom pedala pe culmi domoale, vom explora cătune arhaice și peisaje de poveste, și vom fi răsplătiți apoi cu bucate locale și, bineînțeles, atracția turei - căpșuni pe săturate

LOCAȚIA: Pasul Tihuța (la limita dintre Transilvania și Bucovina)
TRASEE: 2 trasee de 20/55 km cu + 500 m /1300 m dif de nivel
DATA: 9-11 iulie 2021
PREȚ: 250 lei/pers

OBIECTIVE
 • Căpșuni delicioși de munte
 • Pasul Tihuța - dintre Transilvania și Bucovina
 • sate de munte pitorești: Piatra Fântânele
 • panorame spre crestele munților Rodnei și Călimani
 • drumul romanilor
 • mănăstirea Piatra Fântânele
 • hotelul Castel Dracula
 • Via Transilvanica
 • cătune arhaice precum Ciosa sau Poiana Cătunenilor
 • drumuri și poteci de iarbă și pământ
 • arhitectură rurală
 • ocupații tradiționale
 • cupole vulcanice
 • păduri sălbatice și pajiși întinse multicolore
 • peisaje de vis

CUI SE ADRESEAZĂ TURA?
Celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci de pământ și piatră şi practică ciclismul montan relativ constant.
Fiind un weekend ce presupune cazare la cort, este necesar echipament pentru camping. Veți primi mai multe detalii după înscriere. Dacă nu doriți să dormiți la cort, în zonă există multiple opțiuni de cazare.

Nivel fizic minim necesar: 2-4
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR-INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

LOCAȚIA
Piatra Fântânele - Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului la limita dintre Transilvania şi Bucovina  

TRASEE
Vom parcurge câte două trasee, sâmbătă, respectiv duminică. În fiecare zi puteți alege între două sau trei trasee cu diferite lungimi și grade de dificultate, intre 20 și 50 de km. Vom alcătui câte 2 sau 3 grupe cu un număr maxim de 9 participanți + 1 ghid. Numărul minim de participanți va fi de 4 persoane/grup. Dacă nu se va întruni numărul minim de participanți vom comasa grupurile, respectând proporția de 9 participanți + 1 ghid.

Traseele vor varia în funcție de condițiile meteo și se vor desfășura în mică parte pe asfalt, majoritatea fiind compusă din drumuri de piatră, iarbă și pământ. Vom pleca din Piatra Fântânele și vom face două trasee sub formă de circuit pe culmi și prin văi ale munților Bârgăului, trecând prin cătune izolate și locuri pitorești și pajiști multicolore ce ne vor oferi perspective largi asupra masivelor montane înconjurătoare.

Ne vom opri apoi la ferma, unde ne vom înfrupta cu căpșuni pe săturate și vom servi un picnic și un desert delicios.


Atenție. Traseele pot suferi modificări în funcție de condițiile meteo, pregătirea participanților sau din diverse motive!

COSTURI

PEDALIST

250 lei/participant/weekend

Include
 • ghidaj și asistență pe parcursul turei
 • 2 ture de mountain bike (sâmbătă și duminică)
 • sesiuni teoretice și practice în mountain biking (vineri )
 • căpșuni pe săturate
 • picnic după cele doua ture
 • 2 sesiuni de stretching după ture cu DefineYou
 • mountain biking tips & tricks
 • fotografiile din tură
 • camping
Pentru cei care participă doar o zi, taxa este de 120 lei/participant/zi și include toate beneficiile enumerate mai sus din ziua respectivă.

CĂPȘUNIST

150 lei/însoțitor/weekend

Include
 • căpșuni pe săturate
 • picnic (sâmbătă și duminică)
 • 2 sesiuni de pilates și stretching cu DefineYou
 • camping
Pentru cei care participă doar o zi, taxa este de 60 lei/însoțitor/zi


PROGRAM

Vineri 9 iulie
Ne întâlnim la locație după ora 14.00. Montăm corturile, ne înfruptăm din căpșuni, iar apoi facem o introducere în practicarea mountain biking-ului, însoțită de sesiuni teoretice și practice.La ora 19.00 servim cina și apoi discutăm planul pentru cele două zile de pedalat.

Smbătă 10 iulie
Cu cei mai matinali ne trezim pentru a surprinde și fotografia răsăritul. După ce servim micul dejun vom pleca pe traseu. Vom explora culmile munților Bârgăului, apropiindu-ne de crestele semețe ale munților Rodnei. Vom trece prin cătuneizolate și pitorești, dar și prin păduri răcoroase de conifere. Vom parcurge și secțiuni din Via Transilvanica.
După ce ne vom întoarcem la fermă, vom servi un picnic delicios pregătit de gazdele noastre.
După masă, putem face o plimbare până la mănăstirea din Piatra Fântânele de unde putem admira panorame deosebite.

Traseu aprox. 20-55 km +500 /1300 m dif. nivel în funcție de grupul ales


Duminică 11 iulie După micul dejun, începem traseul propriu-zis și ne vom îndrepta spre anticul Drum al Romanilor, prin păduri răcoroase, pajiști și fânețe multicolore, trecând pe lângă gospodării izolate și admirând panorame largi spre munții Rodnei ori Călimani. Vom parcurge din nou și secțiuni din Via Transilvanica. După tură vom savura iarăși un picnic, completat de un desert pe bază de căpșuni.
Traseu aprox 20-40 km cu +500/1200 m dif. de nivel în funcție de grupul ales

În funcţie de condiţiile atmosferice şi de dinamica grupului sau din varii motive, programul poate suferi modificări !!!

CAZARE
    Vom petrece întregul weekend în aer liber și vom înnopta în cort. Cele câteva hectare de pajiște montană ale fermei, cu peisaje și panorame de excepție, sunt cadrul ideal pentru un weekend petrecut în aer liber.
    Se poate folosi baia din cadrul fermei, cu WC, chiuvetă și duș sau toaleta de afară.
    Pentru cei care nu doresc să înnopteze în cort, în Pasul Tihuta există și variate opțiuni de cazare.
    Recomandăm Pensiunea Zâna Munților sau Popasul Transilvania, care se află la aproximativ 150-200 m de locatia fermei. Alte opțiuni se regăsesc în Piatra Fântânele la aproximativ 3 km de fermă - Tihuța Retreat.


MASA
După fiecare tură (sâmbătă și duminică), vom servi o masă copioasă la fermă,
De asemenea, cei care se vor caza la fermă vor putea servi aici cina (vineri și sâmbătă) și micul dejun (sâmbătă și duminică). Costul pentru cele 4 mese este de 120 lei/persoană și se va achita la locație.
Puteți servi masa și in regim de self service, dar fără acces la bucătărie. De asemenea, pentru cei care doresc, în zonă există și restaurante.

Veți avea posibilitatea să vă culegi și să achiziționați apoi căpșuni pentru acasă.

FOTOGRAFIE DE NATURĂ ȘI PEISAJ
Cu cei intersesați vom discuta detalii legate de utilizarea corectă a funcțiilor aparatului de fotografiat, încadrare şi compoziţie, subiect, utilizarea filtrelor, importanţa luminii în fotografie, editare foto, etc.
Fiind localizați pe culme vom putea admira răsăritul peste cețurile ce se formează cu regularitate peste Țara Dornelor, dar și crestele munților Rodnei și Călimani, peste culmile mai domoale și măgurile vulcanice ale munților Bârgăului.
Cu Călin Gabor (fotograf și ghid)
STRETCHING & PILATESBeneficiile stretching-ului de după efortul fizic, specific turelor de bicicletă, este bine-cunoscut.
Vom beneficia după fiecare tură de câte o sesiune de stretching susținută de Alina de la Define You.
Însoțitorii vor avea parte la rândul lor de două sesiuni de pilates.


MASAJCa să fie meniul complet, Alin, fizioterapeutul nostru va fi prezent alături de noi și va oferi la cerere, sesiuni de masaj și decontractare musculară doritorilor.


MOUNTAIN BIKE TIPS AND TRICKSVineri, după ora 14.00 vom face o introducere în practicarea mountain biking-ului, cu sesiuni teoretice și practice în teren. Pentru cei interesați, vom oferi informații ce țin de set-up ul corect al bicicletei, poziția de bază, tehnici de pedalare, pozitia în viraje, urcare eficientă, coborâre în siguranță, frânare, întreținerea bicicletei, reparații etc.


FAMILY TIMEPuteți veni și însoțiți de cei dragi, după tură având timp suficient pentru a explora zona sau pentru a petrece timp împreună. Cei mici se vor bucura cu siguranță de timpul petrecut în aer liber și de căpșunii delicioși ce vor fi diponibili la discreție. Copiii sub 10 ani beneficiază de gratuitate. Cei peste 10 ani beneficiază de 50 % reducere la servirea mesei.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.


Înscrierile se închid pe data de 7 IULIE sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, însă va putea fi luată în considerare la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă manifestați simptome de gripă sau răceală, vă rugăm să rămâneți acasă. Și în acest caz, taxa de participare va fi valabilă la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă veți fi plasat în carantină pe perioada desfășurării turei, și ați achitat taxa de participare, o vom returna în urma unor acte doveditoare.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 48 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate.
ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • bluză termică
 • jachetă impermeabilă
 • pantaloni impermeabili
 • huse impermeabile pentru încălțăminte
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide
Echipament de camping: cort impermeabil, sac de dormit, saltea (izopren), lanternă, tacâmuri și veselă, primus (arzător cu butelie), alimente pentru mese (daca optati sa nu luati masa la ferma) etc.

Vezi aici cum a fost la edițiile precedente:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...