...

España Ebike ExperienceEspaña Ebike Experience

26 Aprilie - 2 Mai 2020
Cele mai frumoase călătorii sunt cele care te duc în locuri necunoscute pe care nu te-ai gândit să le vizitezi vreodată.  

Te invităm într-o călătorie fascinantă, în care timp de sapte zile vom explora pe biciclete electrice ori pe jos locații încărcate de istorie și peisaje aparte. 

Probabil că nu ați auzit nimic despre El Bierzo și este normal pentru că este o regiune foarte puțin cunoscută în afara Spaniei. Cu toate acestea, Bierzo este cunoscută drept bijuteria din nord-vestul Peninsulei Iberice și nu există motive pentru a detrona locul dobândit. Cu o orografie foarte particulară: un platou circular cu un diametru de 20 km, înconjurat de 4 lanțuri montane care depășesc 2000 m și mai mult de 300 km lungime, Bierzo este o zonă ce se pretează pentru a fi descoperită pe bicicletă. Vă invităm să descoperiți regiunea El Bierzo prin natura deosebită și prin urmele pe care istoria le-a lăsat aici . 

Preistorie: Din paleolitic până în epoca fierului, există numeroase descoperiri care atestă o activitate umană frecventă în zonă, oferind indicii despre pregătirea zonei pentru dezvoltarea diferitelor civilizații. 

Perioada preromană: 642 de fortificații atestă o intensă locuire încă dinainte de cucerirea romană. Ecourile acestei perioade aparțin în principal de cultura celtică care a ajuns până în zilele noastre și în rămășițele arheologice care ne transpun în vremuri îndepărtate.  

Perioada romană: Stăpânirea romană a lăsat moștenire cel mai complex sistem minier din antichitate, inclus acum în Patrimoniul Mondial UNESCO: Las Médulas. Cu 650 km de canale de apă mai vechi de 2000 de an, care acum poate fi explorat cu bicicleta, este cu siguranță un loc unic în lume.

 Evul Mediu: Punctul culminant al acestei epoci este crearea așa-numitei Tebaida Berciana, o zonă extrem de pitorească, ce găzduiește primele așezări monahale din Europa aflate în căutarea liniștii interioare, liniște ce poate fi găsită doar în locuri la fel de excepționale precum versanții munților Aquilianos sau Valea maiestuoasă a Tăcerii, pe care le vom străbate în turele noastre.

 Epoca contemporană: Marcată de exploatarea resurselor miniere, cărbunele fiind principala sursă de activitate până de curând, în prezent se generează o amplă mișcare legată de turism și agricultură, ceea ce duce la o creștere a ofertei turistice în cantitate și calitate. Bucătăria bogată merită o mențiune specială, fiind singura regiune din Europa cu 7 produse certificate (sticlă, ardei, vin, diverse soiuri de mere, pere, castan, cireș). Experiența culinară va fi cu siguranță la superlativ.

 Ospitalitatea locuitorilor săi, obișnuiți să primească călătorul din vremuri imemoriale te va face să te simți în Bierzo acasă și asta și datorită faptului că prin Bierzo trece una dintre cele mai frumoase întinderi ale drumului Santiago, un pelerinaj cu o vechime de peste 1200 de ani. Toate acestea și multe altele fac din Bierzo un loc demn de vizitat în compania unor ghizi locali experimentați care îți vor dezvălui toate secretele. 

 CLIMA Orografia sub formă de amfiteatru face ca climatul regiunii EL Bierzo să fie perfect pentru ciclism pe tot parcursul anului. Definit ca „climă mediteraneană cu veri blânde”, marile diferențe de altitudine ne permit să alegem cele mai bune rute pentru fiecare perioadă a anului.

 Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Ca urmare Madrid a devenit un oraș înfloritor. Puncte importante culturale și turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, și Chueca. Madrid este cunoscut și pentru viața sa de noapte și discotecile sale; pentru madrileni nu este ieșit din comun să danseze toată noaptea, iar apoi dimineața să meargă la muncă.

 Program


 26 apr Ziua 1 - Sosire la Madrid
  Vizită scurtă a orașului. După-masa transfer de 4 ore la Ponferrada cu trenul.

 27 apr Ziua 2 - Ponferrada - orașul templierilor 
 Cunoscut pentru trecutul său templier, Ponferrada găzduiește cel mai mare castel ce a aparținut acestui ordin, din Spania. Traseul de astăzi vă va surprinde pur și simplu, deoarece parcurgerea a 60 km de singletrail cu mult flow, din totalul de 70 km al zilei nu poate fi făcută în multe părți ale lumii. Ponferrada este o zonă cu multă tradiție în acest domeniu, găzduind campionatul mondial de ciclism în anul 2014 și cu o tradiție în ceea ce privește Mountain Biking-ului ce provine de la începuturile acestui sport în anii 90. Acest fapt a dus la realizarea a sute de kilometri de trasee construite prin implicarea riderilor locali. 

 28 apr Ziua 3 - Excursie pe Valea Tăcerii
 Din Ponferrada, pe drumuri și poteci, vom urca spre Peñalba de Santiago, ales ca unul dintre cele mai frumoase sate din Spania și capitala „La Tebaida Berciana” unde ne vom bucura de priveliști privilegiate spre Valea Tăcerii, încununate de vârfuri de peste 2100 m înălțime. Vom urca la 1500 m înălțime, traversând munții Aquilian pentru a ajunge la Montes de Valdueza, un alt oraș fascinant situat la 1000 m înălțime. De aici  vom intra pe un canal roman care ne va duce înapoi în Ponferrada, prin locuri de poveste și coborâri epice. 

 29 apr Ziua 4 - Ancares: Regatul celtic 
 Un transfer de 60 km cu mașina ne va lăsa în Ancares Leoneses, o zonă extrem de muntoasă, constituită ca Rezervației a Biosferei UNESCO din 2006 și unde vom petrece două zile explorând acest tărâm aflat departe de civilizație, care încă păstrează urme ale trecutului său celtic. 

 30 apr  Ziua 5 - Ancares: Ruta mărfurilor de la Marea Cantabrică 
 Ajutați de capacitatea bicicletelor noastre electrice, urmează să parcurgem vechi rute folosite de negustorii ce transportau mărfurilor aduse dinspre Marea Cantabrică. Ceara de albine folosită la producerea lumânările era una dintre mărfurile principale. Astăzi vom ajunge în ​​Asturias, una dintre cele mai frumoase regiuni ale Spaniei și vom avea șansa, în caz de cer senin, să admiram Marea Cantabrică de la 2000 de metri altitudine. 

 1 Mai Ziua 6 - Las Medulas: Puterea marelui imperiu 
 Pentru ultima zi, am rezervat o vizită în zona numită Las Médulas, cunoscută drept cea mai mare mină de aur din Antichitate și înscrisă în Patrimoniului Mondial din 1996. Fără îndoială, unul dintre cele mai mari exemple de putere a ingineriei romane care a putut să schimbe orografia unei zone vaste, folosind puterea apei adusă printr-o rețea de canale de peste 650 km ce reprezintă cea mai mare lucrare hidraulică din antichitate. 

 2 Mai Ziua 7 - Transfer la Madrid
Vom pleca din Ponferrada spre Madrid cu trenul sau bus. Daca doriti puteti sa ramaneti mai multe zile pentru a vizita capitala Spaniei pe indelete. Cu siguranță, Madridul este un oraș fermecător, încărcat de istorie.


 Preț  990 euro/persoană 

 INCLUDE
 • 6 nopti de cazare cu mic dejun
 • Picnic în zilele de pedalat
 • 2 x cină (ziua 1 și ziua 6)
 • 5 zile de pedalat cu 2 ghizi ( 1 ghid local, 1 ghid atestat)
 • Bicicletă electrică
 • Transfer de la Madrid la Ponferrada și retur
 • 2 transferuri între locații 

 NU INCLUDE 
 •  Bilet de avion
 •  Asigurare de călătorie (recomandam sa incheiați una inainte de a pleca) 
 •  Cazare în Madrid (este necesară cel puțin o noapte de cazare la finalul excursiei)
 •  Mesele nespecificate (cina in zilele 2-5, mesele în Madrid, alte mese nespecificate în program)  

Extra: 
36 euro/pers/3 nopti pt cazare in camere duble in zilele 1,2 și 6  
160 euro/pers supliment single


Preț însoțitor 690 euro/pers
Există posibilitatea de vizite la obiective culturale sau drumeții, cât timp ceilalți participanți vor pedala. Am alcatuit o propunere de program si pentru insotitori.

Pentru înscriere trimite un mail la mtbBNguide@gmail.com și vei primi toate detaliile necesare. Sau completează formularul de înscriere. Termenul limită de înscriere este 31 martie 2020: Biciclete electrice 
Vom beneficia de ajutorul bicicletelor electrice, al căror tarif de închiriere este inclus în prețul excursiei.

 Condiții de participare
Înscrierea este confirmată după achitarea unui avans de 250 euro/pers. În caz de anulare, avansul se va restitui în totalitate, mai puțin taxele bancare. În cazul în care veți renunța la călătorie și ne veți anunța până pe 31 martie veți primi avansul înapoi, mai puțin 25 euro, taxă de administrare. Dacă renunțați după 1 aprilie, avansul nu se va returna decât dacă veți găsi un înlocuitor. Numărul minim de participanți este 6. Dacă nu se va întruni numărul minim, tura se va anula sau va putea avea loc, dar prețul se va recalcula, detaliile urmând a fi discutate de comun acord cu participanții

 Cazare
Vom fi cazați în două locații, în Ponferrada și Ancares Leonesses, în case de oaspeți destinate și pelerinilor ce parcurg drumul lui Santiago. În Ponferrada vor fi camere de 6 locuri. Există posibilitatea de a opta pentru camere duble la un tarif suplimentar de 30 euro/pers, pentru cele două nopți petrecute aici (prima și ultima noapte). În Ancares vom fi cazați în bungalouri compuse fiecare din câte 2 camere duble cu baie comună și un mic living. Pentru Madrid nu am inclus cazarea din ultima noapte pentru a vă oferi posibilitatea și flexibilitatea de a decide câte zile doriți să rămâneți pentru a vizita capitala Spaniei.

 Zboruri
Există zbor direct Cluj-Madrid cu Wizz sau Bucuresti Otopeni -Madrid.

 Zboruri recomandate:
 26   apr  Cluj-Madrid 6.10-9.00
 3 mai Madrid -Cluj 9.40-14.20

 Pentru mai multe detalii și înscriere nu ezitați să ne contactați! 

 mtbBN.ro 
mtbBNguide@gmail.com 
0742 823 193


Cazare Ponferrada


Cazare Ancares


Ponferrada - orașul templierilor

Las Medulas -  Patrimoniu UNESCO

Ancares Leonesses 

La Tebaida Berciana - Valea tăcerii


Ancares - Rezervatie a Biosferei

Asturias

Madrid - capitala SpanieiNe vedem în Spania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...