...

15-16 Mai Plaiuri de sub Țibleș - MTB Weekend

 DATA: 15 și 16 Mai 2021

LOCAȚIA: Valea Țibleșului, jud. Bistrița - Năsăud

PREȚ: 150 lei/pers/zi
sau 270 lei/pers/ambele ture (locuri limitate - 9 participanți)

INCLUDE: 
 • ghid autorizat
 • 2 trasee de Mountain Bike
 • fotografiile din tură
 • asistență tehnică de bază
 • MTB tips & tricks
BONUS: picnic în natură din partea "casei", cu produse din gastronomia locală

OBIECTIVE:
 • Valea Țibleșului
 • Biserica de lemn din Zagra (1640)
 • Biserica de lemn din Runcu Salvei (1754)
 • Biserica de lemn din Suplai (1711)
 • satele din Țara Năsăudului
 • munții Țibleșului
 • drumuri de culme
 • sate și cătune arhaice
 • legende locale
PROGRAM

Veți primi toate detaliile legate de program și locația exactă de start/finis al turelor după înscriere. Plecarea în tură se va face în jurul orei 10.00 în ambele zile. Locațiile și programul pot să difere în funcție de condițiile meteo, urmând să stabilim exact cu minim 12 h inainte de inceperea turei.


TRASEU ZIUA I - 15 Mai
Valea Țibleșului


Distanță: Circuit de aprox 40 km cu +500 m dif nivel
Dificultate: Ușor - Mediu
Suprafață: 30 % drum pietruit/ 60 % asfalt /10% drum de pământ.
Alt. min 350 m/Alt. max 700 m
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

Astăzi vom explora satele aflate pe văile de la baza munților Țibleș. Vom parcurge o parte din zona etnografică din nordul Țării Năsăudului, trecând prin  locuri arhaice și punctând obiective precum bisericile de lemn de la Runcu Salvei, Zagra și Suplai. Chiar dacă sunt mai puțin cunoscute decât suratele de peste munte, din Maramureș, bisericile de lemn de pe valea Țibleșului merită vizitate și cunoscute.
Arealul parcurs este unul încărcat de legende și vom cunoaște câteva dintre poveștile ale căror protagoniști sunt eroii locali, haiducii și partizanii anti-comunști.

Atenție: traseul conține și o secțiune de aproximativ 4 km pe drum de pământ, puțin mai tehnică la început și la final, care în caz de ploaie poate fi noroios și alunecos. Vom putea totuși evita acest sector cu un ocol de plus 10 km.


TRASEU ZIUA II - 16 Mai
Drumuri de culme
Distanță: circuit de aprox 32 km cu +500 m dif nivel
Dificultate: Ușor - Mediu
Suprafață:Asfalt 50 % / Drum pietruit 50 % 
Alt. min 270 m/ maximă  560 m
Nivel fizic minim necesar: 2
Nivel tehnic minim necesar: ÎNCEPĂTOR-INTERMEDIAR
(vezi sistem clasificare nivel tehnic/fizic)

În cea de-a doua zi vom parcurge un traseu plăcut, pe drumuri de culme și prin văi pitorești și puțin umblate, ce ne vor oferi frumoase perspective asupra plaiurilor și satelor de la poalele Țibleșului. Nu vor lipsi panoramele ce se deschid spre Valea Someșului și Depresiunea Transilvaniei sau cele spre crestele munților Rodnei, Bârgău și Călimani.

ATENȚIE: Traseele pot suferi modificări, din diferite motive, punând pe primul loc siguranța și satisfacția participanților.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Participanții trebuie să fie conștienți că participarea la o astfel de tură poate presupune efort fizic susținut și risc de producere a accidentărilor sau de deteriorare a echipamenului, prin parcurgerea de poteci și trasee neamenajate, întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice, condiții cu vreme nefavorabilă și fenomene meteorologice extreme.

Participanții se obligă să poarte casca de protecție, ochelari, mănuși și echipament adecvat condițiilor atmosferice pe toată perioada desfășurări turelor și vor pune siguranța personală și a celorlalți participanți pe primul loc. Vor pedala într-un ritm adecvat condiției fizice și abilităților personale și vor adapta viteza în funcție de caracteristicile traseului. De asemenea vor fi receptivi la sfaturile și instrucțiunile organizatorilor.

Participarea la tură se face pe proprie răspundere, participanții urmând să își asume înteaga responsabilitate în caz de accidentări sau de deteriorare a echipamentului.
Va fi necesară completarea unei declarații de participare pe proprie răspundere.

CAZARE

Dacă aveți nevoie de cazare, căutați apoape de localitățile Chiuza - Mocod - Runcu Slavei. Arealul Beclean - Băile Figa dispune de multiple optiune de cazare. Cazarea și/sau transportul până la locație nu sunt incluse în preț.ECHIPAMENT NECESAR
 • Bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcţionare
 • cască de protecţie
 • jachetă impermeabilă
 • mănuşi
 • ochelari de protecţie
 • cameră de rezervă şi kit pentru pană
 • pompă de mână
 • trusă multifuncțională
 • batoane energizante
 • lichide

Înscrierea este considerată valabilă doar după achitarea integrală prin transfer bancar/plata cu cardul a taxei de participare. Înscrierile se închid joi, 13 Mai sau după ocuparea locurilor disponibile. În caz de neparticipare, taxa nu se va returna, însă va putea fi luată în considerare la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă manifestați simptome de gripă sau răceală, vă rugăm să rămâneți acasă. Și în acest caz, taxa de participare va fi valabilă la participarea la oricare dintre evenimentele următoare din sezonul curent.
Dacă veți fi plasat în carantină pe perioada desfășurării turei, și ați achitat taxa de participare, o vom returna în urma unor acte doveditoare.

Veți primi toate detaliile pe mail după completarea formularului de înscriere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa va fi returnată în totalitate. În caz de reprogramare se va discuta de comun acord.

Câteva imagini cu locurile prin care vom trece

Biserica din Zagra - 1640

Zagra și ȚibleșulBadea Anchidim


Biserica din Runcu Salvei 1757


Casa opincăresei din Runc - Lelea Floarea


Spre Călimani


Zagra


Drumul spre Țibleș

Prin văi liniștiteMănăstirea de la Ideci - Bichigiu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...